default-image

Τι λέει ο πρόεδρος Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής

Κρήτη
Τι λέει ο πρόεδρος Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τιμή, αλλά και το βάρος της ευθύνης αναφέρει σε μήνυμά του ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής.

Όπως ο ίδιος ο Γεώργιος Κατσαμάς αναφέρει:

«Όπως ίσως γνωρίζετε πριν από μερικές ημέρες συγκροτήθηκε μέσα από εκλογές, το νέο Διοικητικό συμβούλιο του Παγκρητίου συλλόγου καλλιτεχνών κρητικής μουσικής όπου και μου έγινε από τους συναδέλφους η ξεχωριστή τιμή να είμαι πρόεδρος.

Ξεχωριστή τιμή μα και μεγάλο το βάρος της ευθύνης. Γι' αυτό και νιώθω την ανάγκη να επικοινωνήσω με όλους τους καλλιτέχνες της Κρήτης, αλλά και με όλους όσους αγαπούν τις παραδόσεις μας. Οι εποχές είναι δύσκολες. Ο κόσμος περνάει μια μεγάλη κρίση , όχι μόνο οικονομική μα και πολιτισμική.

Προσωπικά πιστεύω πως πρέπει όσο μπορούμε να αντισταθούμε στην κρίση αυτή προσπαθώντας να ανεβάσουμε τη θέση και το κύρος του κρητικού καλλιτέχνη μέσα στην κοινωνία προβάλλοντας συγχρόνως όλα εκείνα τα στοιχεία που προσδιορίζουν τον λαϊκό μας πολιτισμό.

Η μουσική μας, η λαϊκή μας ποίηση, ο χορός, το γλωσσικό μας ιδίωμα, τα ήθη και έθιμά μας, είναι αυτά τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα μας και προσδιορίζουν την φυσιογνωμία μας και είναι ευθύνη και υποχρέωση του κάθε κρητικού καλλιτέχνη να τα υπηρετεί σωστά και να τα προστατεύει.

Πιστεύω πως πρέπει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να σταθούμε ενωμένοι και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για μια καλύτερη θεμελιωμένη, γνησιότερη και αυθεντική προσφορά για το καλό της Κρήτης μας. Με την επικοινωνία και την συνεργασία όλων μας πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε πάρα πολλά. Προσωπικά μαζί με το Δ. Σ. του συλλόγου μας έχουμε στο πρόγραμμα να σμίξομε όσο πιο σύντομα γίνεται όλοι μαζί. Μέχρι τότε μπορούμε να επικοινωνήσουμε για οποιαδήποτε πρόταση ή ανταλλαγή απόψεων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News