default-image

Η όρεξη για περπάτημα στην παραλιακή δεν της βγήκε σε καλό

Κρήτη
Η όρεξη για περπάτημα στην παραλιακή δεν της βγήκε σε καλό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξινή βγήκε σε μια δρομέα η βόλτα για περπάτημα και τρέξιμο στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου, φέρνοντας για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο τις κακοτεχνίες, τις φθορές και τις παγίδες που κρύβουν τα πεζοδρόμια αλλά και άλλα σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με τα όσα η ίδια περιέγραψε, περίπου στις 8 το πρωί της Τρίτης, κατέβηκε - όπως συνηθίζει - να κάνει τον περίπατό της στην παραλιακή λεωφόρο Ηρακλείου. Κάπου εκεί απέναντι από το "Μητέρα" όμως, καθώς περπατούσε, για κακή της τύχη, τμήμα του ξύλινου πατώματος έσπασε, με αποτέλεσμα να σφηνώσει ανάμεσα το πόδι της και να τραυματιστεί.

«Τρέχω κάθε πρωί στην παραλιακή. Πρόκειται για ένα σημείο από το οποίο περνάω εδώ και έξι χρόνια καθημερινά. Αυτή τη φορά πάτησα, έσπασε το ξύλο και το πόδι μου μπήκε μέσα στην τρύπα που δημιουργήθηκε. Συνέπεια ήταν το πόδι μου να πρηστεί και να γεμίσει μώλωπες και γρατζουνιές. Ευτυχώς την "έβγαλα φθηνά", καθώς θα μπορούσα κάλλιστα να είχα στραμπουλίξει ή σπάσει το πόδι μου», μας λέει η δρομέας αγανακτισμένη. «Το ξύλινο αυτό πάτωμα έχει πάρα πολλά μπαλώματα και για το λόγο αυτό προσέχω πού πατάω όταν περνάω από εκεί. Αυτή τη φορά πάτησα και δυστυχώς το ξύλο άνοιξε στα δύο», προσθέτει.

Το περιστατικό ήταν αρκετό για να επισημανθεί το πρόβλημα με τις παγίδες κινδύνου που κρύβουν πολλά σημεία της πόλης του Ηρακλείου, αν θυμηθούμε και το φρεάτιο στην πλατεία Ελευθερίας προ ημερών, που υποχώρησε και έγινε αιτία να τραυματιστεί ένας τυφλός συμπολίτης μας που συνοδευόταν από τη μητέρα του.

«Καθώς περπατάμε βλέπουμε ζημιές στα φρεάτια και φθαρμένα πεζοδρόμια που μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να τραυματίσουν κάποιον πολίτη. Αφού δεν μπορούμε να έχουμε ασφάλεια στο δρόμο, ας έχουμε στα πεζοδρόμια. Ας τα συντηρήσουν, διότι όλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα για τους πεζούς», λέει η τραυματισμένη δρομέας, στέλνοντας το δικό της μήνυμα οργής και αγανάκτησης στις αρμόδιες Αρχές και ζητώντας τους να μεριμνήσουν προκειμένου να αποκαταστήσουν τις φθορές και τα όποια κατεστραμμένα από την πολυκαιρία πεζοδρόμια.

Η ίδια πάντως, μετά τον τραυματισμό που υπέστη, δηλώνει ότι θα ξαναπάει για τρέξιμο, διότι είναι μια συνήθεια που λατρεύει και κάνει καλό στην υγεία της, αλλά από εδώ και στο εξής, όπως είπε, θα αναζητήσει άλλη, πιο ασφαλή διαδρομή, μακριά από ξύλινες επιφάνειες και φθαρμένα πεζοδρόμια.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News