Κρήτη

Νέος σάλος: Προαγωγή... στον εφοριακό που έλυνε σταυρόλεξα!

Μια απίστευτη εξέλιξη επεφύλασσε η υπόθεση του "μερακλή" υπαλλήλου της ΔΟΥ Ηρακλείου, ο οποίος έλυνε σταυρόλεξα , μια φωτογραφία που δημοσίευσε η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" και το neakriti.gr.

Μια απίστευτη εξέλιξη επεφύλασσε η υπόθεση του "μερακλή" υπαλλήλου της ΔΟΥ Ηρακλείου, ο οποίος συνελήφθη... επ' αυτοφώρω να λύνει σταυρόλεξα εν ώρα εργασίας. Τη σχετική φωτογραφία δημοσίευσε η εφημερίδα "Νέα Κρήτη" προκαλώντας... σάλο πανελλαδικά, αφού δεκάδες Μέσα Ενημέρωσης σε όλη τη χώρα έσπευσαν να την αναπαράγουν.

Η τελευταία είδηση επί του θέματος μέχρι χθες ήταν ότι γίνεται σχετική έρευνα για να διαπιστωθούν τα συμβαίνοντα. Να υπενθυμίσουμε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος της Οικονομικής Υπηρεσίας "πιάστηκε" να λύνει σταυρόλεξο εν ώρα εργασίας από πολίτη, ο οποίος τον φωτογράφησε. Μάλιστα - σύμφωνα με την καταγγελία - περίμενε ουρά 20 ατόμων να εξυπηρετηθεί στο τμήμα στο οποίο εργάζεται ο συγκεκριμένος υπάλληλος. Μετά το σάλο που προκάλεσε πανελλαδικά η ανάρτηση της φωτογραφίας, άφωνους ήρθε να μας αφήσει μια άλλη σχετική είδηση: Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με απόφαση της περασμένης Τετάρτης έκανε... ομόφωνα δεκτό το αίτημα του "σταυρολεξάκια" υπαλλήλου, το οποίο είχε κάνει προ καιρού, και τον αποσπά στην υπό σύσταση... Ακαδημία Εφοριακών, όπου προφανώς θα διδάξει... λύση σταυρολέξου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ TO'ΡΙΞΕ ΣΤΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΟΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΕΛΥΝΕ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ

Μετά την αλγεινή εντύπωση που δημιούργησε στους περισσότερους φορολογούμενους πολίτες η δημοσίευση της φωτογραφίας, η οποία, όπως έγινε γνωστό, είχε ως αποτέλεσμα και την παρέμβαση του γενικού γραμματέα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, η νέα είδηση για την απόσπαση του εν λόγω υπαλλήλου στη Φορολογική-Τελωνειακή Ακαδημία έκανε έξαλλο τον κ. Πιτσιλή, ο οποίος ενημερώθηκε για την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και κυριολεκτικά... εξερράγη! Μάλιστα, φέρεται να είπε μόλις το πληροφορήθηκε: «Θα τον αποσπάσουν για να διδάσκει τη σωστή λύση σταυρόλεξου; Τέτοια χατίρια δεν πρέπει να γίνονται».

Σ' αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η τελική υπογραφή για τις αποσπάσεις, όπως δηλαδή και για την απόσπαση του εν λόγω υπαλλήλου στην Ακαδημία Εφοριακών, θα πρέπει να μπει από τον κ. Πιτσιλή.

Δήλωσαν άγνοια

Ο διευθυντής της ΔΟΥ Ηρακλείου κ. Μανόλης Ρολάκης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε χθες για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, θέλοντας να έχουμε τη θέση του για την εξέλιξη αυτή, απάντησε πως δεν ήταν ενήμερος για την απόσπαση του υπαλλήλου της υπηρεσίας στη Φορολογική-Τελωνειακή Ακαδημία ως καθηγητή, λέγοντάς μας συγκεκριμένα: «Δεν το ξέρω καθόλου αυτό που μου λέτε. Το μαθαίνω από εσάς. Απλά κάνω μια έρευνα να δω τι έγινε με το σταυρόλεξο».

Κι ενώ το θέμα έχει πάρει πανελλαδική έκταση, ούτε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης κ. Παύλος Σφακιανάκης γνώριζε κάτι για το αίτημα απόσπασης του συγκεκριμένου υπαλλήλου, όπως μας πληροφόρησε σε επίσης τηλεφωνική μας επικοινωνία.

Υπενθυμίζουμε, πάντως, ότι τη φωτογραφία του "σταυρολεξάκια" υπαλλήλου τράβηξε αγανακτισμένος πολίτης, ο οποίος βρέθηκε στην Οικονομική Υπηρεσία Ηρακλείου.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή είδε τον εφοριακό να λύνει... σταυρόλεξο, ενώ οι φορολογούμενοι με αγωνία και φυσικά πολλά νεύρα περίμεναν να εξυπηρετηθούν. Έβγαλε το κινητό του και πάνω στον εκνευρισμό του για το θέαμα που αντίκριζε. απαθανάτισε τη στιγμή, με τη φωτογραφία να κάνει το γύρο της χώρας. Ήταν 30 Ιουνίου, ώρα 10 το πρωί, σύμφωνα με την καταγγελία του πολίτη. Στα γραφεία της Υπηρεσίας εκείνη την ώρα βρίσκονταν τρεις υπάλληλοι. Οι δύο κυρίες, όπως είπε, εξυπηρετούσαν τους πολίτες, ο τρίτος όμως, που φιγουράρει στη φωτογραφία... δοκίμαζε τις επιδόσεις του στο σταυρόλεξο...

«Βαρύς ο πέλεκυς για τους αμελείς και διεφθαρμένους»

Η φωτογραφία, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη", αναδημοσιεύτηκε σε πάρα πολλά sites της χώρας και έγινε viral στο διαδίκτυο, οδήγησε το γενικό γραμματέα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή να ζητήσει ευθύς αμέσως να ξεκινήσουν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες. Μάλιστα, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ έστειλε το μήνυμα στους υπαλλήλους της Αρχής με μια μακροσκελή εγκύκλιο, που λίγο-πολύ τονίζει ότι οι συνεπείς θα επιβραβεύονται, ενώ ο πέλεκυς θα πέφτει βαρύς στους αμελείς και διεφθαρμένους.

Περιγράφοντας τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος για τα πειθαρχικά παραπτώματα, τις ποινικές-αστικές ευθύνες όσων καταχρώνται την εξουσία τους με πράξεις ή παραλείψεις, καθώς και τις διαδικασίες προσφυγής όσων αντιμετωπίζουν τέτοιες κυρώσεις, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ παραθέτει, επίσης, καραμπινάτες περιπτώσεις.

Σχόλια