Κρήτη

"Επίθεση" Παππά από το Ηράκλειο για τους καταστροφολόγους

Για επίμονους καταστροφολόγους, που διαψεύδονται από τα γεγονότα και τις εξελίξεις, έκανε λόγο χθες το βράδυ από το Ηράκλειο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός συμμετείχε σε κλειστή Παγκρήτια κομματική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοτική αίθουσα της Ανδρόγεω. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η προετοιμασία της διοργάνωσης του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που θα γίνει σε τοπικό επίπεδο, όπως άλλωστε και στις άλλες 12 περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Τόσο στη διάρκεια της συνάντησης, όσο και στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Νίκος Παππάς θέλησε να στείλει μηνύματα πολιτικής αντεπίθεσης. Ο ίδιος στάθηκε στις προσπάθειες για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τόνισε ότι όσοι πόνταραν πολιτικά στην καταστροφολογία και σε συνωμοσίες γύρω από το ελληνικό ζήτημα ηττήθηκαν.

«Είναι σημαντικό που υπήρξε απόφαση από την Κομισιόν να φύγει η χώρα από την αυξημένη επιτήρηση. Μιλάμε για μια σημαντική απόφαση, σε μια περίοδο που αλλάζουν τα δεδομένα μετά από τη συμφωνία με τους Θεσμούς. Τα κόμματα θα πρέπει να επανατοποθετηθούν. Το success story με το οποίο πίστευαν κάποιοι ότι θα έρθουν στα πράγματα δεν μπορεί πια να ισχύσει...».

Στο σημείο αυτό εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μητσοτάκης τα βλέπει στραβά... Δεν πρόκειται για κατήφορο, όπως λέει. Η χώρα είναι σε ανήφορο...».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως τα νέα δεδομένα, μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές, επιβάλλουν ένα νέο μοντέλο προσέγγισης της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου. Για να έχει αποτελέσματα όμως η προσέγγιση αυτή, θα πρέπει, όπως υπογράμμισε, να διαμορφωθεί μέσα από τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η διοργάνωση των 13 αναπτυξιακών συνεδρίων στις έδρες των 13 περιφερειών της χώρας.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, επισημαίνοντας ότι οι 7 άδειες (αριθμός, όπως είπε, που είναι πιο κοντά στον αρχικό κυβερνητικό σχεδιασμό και πιο μακριά από τις απόψεις της αντιπολίτευσης) είναι μια θετική εξέλιξη, που θα περιορίσει την ανεξέλεγκτη κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο...

Σχόλια