default-image

Εργαζόμενοι σε ρόλο κασκαντέρ - Οργή & αγανάκτηση από το ΕΚΗ

Κρήτη
Εργαζόμενοι σε ρόλο κασκαντέρ - Οργή & αγανάκτηση από το ΕΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Χωρίς ακόμα να έχει στεγνώσει το αίμα από τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου σε εργοτάξιο στην πόλη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πρόκληση προκαλεί για το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου η συνεχιζόμενη παραβατικότητα σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας που εξακολουθούν να διαπιστώνονται στο συγκεκριμένο εργοτάξιο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΗ και συγκεκριμένα από τον Γ. Γραμματέα συνάδελφο Βρέντζο Ιωάννη, εργαζόμενος έπαιζε το ρόλο "ακροβάτη - κασκαντέρ" όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες. Ο εργαζόμενος χωρίς κράνος, χωρίς να είναι δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας και γενικά χωρίς να τηρούνται ούτε τα βασικά  από ότι προβλέπεται σε θέματα ασφάλειας και παρά τις συστάσεις του συν. Γ. Γραμματέα Βρέντζου Ιωάννη αυτός συνέχισε να παραβαίνει θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του. Με την απειλεί της κλήσης της ΕΛΑΣ και της Τεχνικής Επιθεώρησης ο εργαζόμενος αναγκάστηκε τελικά να συμμορφωθεί και να κατέβει από ύψος το οποίο υπερέβαινε τα 10 μέτρα.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/7/2017 και ώρα 13:00μ.μ. ενημερώθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αναμένει από το ΣΕΠΕ να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα για το συγκεκριμένο εργοτάξιο προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News