Κρήτη

Ανυπολόγιστη η καταστροφή για το εργοστάσιο των αδελφών Βατσινά -video

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές για μία από τις κορυφαίες εταιρίες στην Κρήτη στο χώρο των λευκών ειδών και στρωμάτων - Συνεχίζουν την άνιση "μάχη" με τις φλόγες οι πυροσβέστες

Εξακολουθεί να κατακαίει η τεράστια, καταστροφική πυρκαγιά το εργοστάσιο στρωμάτων των αδελφών Βατσινά, στο Βιομηχανικό Πάρκο της Τυλίσου, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρόλο που οι φλόγες εξωτερικά του εργοστασίου έχουν σβήσει, υπάρχουν ενεργές εστίες στο εσωτερικού του εργοστασίου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να εξακολουθούν να δίνουν «μάχη» με την πύρινη λαίλαπα.

Συγκεκριμένα, μέχρι και τις 9:30 το βράδυ, στο εργοστάσιο επιχειρούσαν, συνολικά 40 άνδρες και 14 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τόσο από το Ηράκλειο, όσο και από το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο, 2 βραχιονοφόρα, καθώς και 5 υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και 1 του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Ανυπολόγιστες οι ζημιές

Μέχρι στιγμής η καταστροφή και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες για μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στην Κρήτη στα λευκά είδη και στρώματα, καθώς και τα δύο κτήρια της επιχείρησης, τόσο το εργοστάσιο, όσο και ο χώρος που επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για την επέκτασή της έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Αναλυτικότερα, ολοκληρωτικές είναι οι ζημιές που έχει υποστεί το εργοστάσιο, με την οροφή μάλιστα να έχει καταρρεύσει, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές και στο νέο χώρο της επιχείρησης.

Δύσκολο το έργο των Πυροσβεστών

Πολύ δύσκολο ήταν το έργο των πυροσβεστών λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο εργοστάσιο, αλλά και του φόβου τους να μην επεκταθεί η πύρινη λαίλαπα σε παρακείμενα εργοστάσια και επιχειρήσεις, πράγμα το οποίο και κατάφεραν, καθώς η φωτιά δεν επεκτάθηκε.

Σε επιφυλακή και το ΕΚΑΒ

Σε πλήρη επιφυλακή παραμένει από την πρώτη στιγμή, στην περίμετρο του εργοστασίου μονάδα του ΕΚΑΒ, η οποία παρέχει πρώτες βοήθειες σε αρκετούς πολίτες.  

Τουλάχιστον πέντε άτομα χρειάστηκαν παροχή οξυγόνου εξαιτίας της απόλυτα αποπνικτικής ατμόσφαιρας που επικρατούσε την ώρα που η πυρκαγιά βρισκόταν σε πλήρη ένταση και εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίστηκαν και μικροτραυματισμοί.

Σχόλια