Κρήτη

Ελούντα: Απίστευτη περιπέτεια για 9 παιδιά σε κατασκήνωση

Εξητήριο πήραν τελικά τα οκτώ από τα εννέα παιδιά ηλικίας από 10 έως 13 ετών, που νοσηλεύονταν μέχρι αργά το βράδυ στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας

Εξητήριο πήραν τελικά τα οκτώ από τα εννέα παιδιά ηλικίας από 10 έως 13 ετών, που νοσηλεύονταν μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, ενώ το ένα αποχώρησε χωρίς να χρειαστεί καν νοσηλεία.

Τα παιδιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μέρος Συστήματος Οδηγισμού σε αυτόνομη κατασκήνωση (όχι επαγγελματική) στην ευρύτερη περιοχή της Ελούντας και μετά την έντονη από κοινού αδιαθεσία που αισθάνθηκαν με στομαχικές διαταραχές και εμετό, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αγ. Νικολάου, στις 3 τα ξημερώματα.

Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό αμέσως τα υπέβαλε σε θεραπεία με ορούς, ενώ έγιναν και οι απαραίτητες εξετάσεις με πιθανότερη αιτία την ομαδική τροφική δηλητηρίαση, χωρίς να αποκλείεται όμως και η περίπτωση της γαστρεντερίτιδας. Όπως επισημαίνεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου, οι εξετάσεις θα πιστοποιήσουν την ακριβή αιτία όχι σε λιγότερο από 48 ώρες, οπότε και θα πιστοποιηθεί αν πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση ή όχι.

Σε περίπτωση που δεν είναι τροφική δηλητηρίαση, τότε θα ενισχυθεί το σενάριο της γαστρεντερίτιδας, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες, ένα από τα παιδιά της κατασκήνωσης εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και προληπτικά απομακρύνθηκε από αυτήν.

Το συμβάν επιβεβαιώνει με δηλώσεις της στο neakriti.gr, η διοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Σπιθούρη, ενώ μία από τις μητέρες των ανήλικων παιδιών που συμμετείχαν στο σύστημα οδηγισμού δήλωσε πως το παιδί της βρίσκεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο. Ανέφερε επίσης, ότι ενημερώθηκαν άμεσα και έσπευσαν στο νοσοκομείο, αλλά δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

«Είμαι ευχαριστημένη από το νοσοκομείο, αλλά και από το Σύστημα Οδηγισμού», δήλωσε τέλος η μητέρα.

Μέχρι τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, τα οκτώ παιδιά παρέμεναν στο νοσοκομείο και λίγο μετά τις 8 πήραν εξιτήριο.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια