default-image

Στο Λυχνοστάτη φοιτητές από την Νέα Υόρκη

Κρήτη
Στο Λυχνοστάτη φοιτητές από την Νέα Υόρκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κρατικό πανεπιστήμιο Geneseo State University της Νέας Υόρκης στο πλαίσιο του δίμηνου εκπαιδευτικού ταξιδιού «Mediterranean Routes: Humanities & Philosophy», που αποσκοπεί στη γνωριμία των φοιτητών του με τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις των μεσογειακών χώρων (Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία), επισκέφθηκε για 5 μέρες την Κρήτη.

Οι 25 φοιτητές γνώρισαν τον κρητικό πολιτισμό μέσα από μαθήματα και διαλέξεις, αλλά κυρίως με την επιτόπια έρευνα και επίσκεψη σε περιοχές και μνημεία της Κρήτης.

Έχοντας ως βάση το Μουσείο «Λυχνοστάτης» στη Χερσόνησο όπου και διεξήχθησαν οι διαλέξεις του ομογενούς καθηγητή E. Savellos και των συνεργατών του, το πανεπιστήμιο Geneseo επισκέφθηκε επίσης τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Καθώς οι εντυπώσεις των φοιτητών από τον φιλόξενο χώρο του Μουσείου «Λυχνοστάτης» ήταν εξαιρετικές, ο Dr. Ε. Savellos, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, εξέφρασε την επιθυμία στον διευθυντή του Μουσείου Γιάννη Μαρκάκη, η συνεργασία των δύο φορέων να γίνει στενότερη και να εκπονηθεί ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης μόνο για την Κρήτη.

Επόμενες στάσεις στο ταξίδι τους στην Ελλάδα είναι η Σαντορίνη, η Πελοπόννησος και η Μακεδονία, ενώ στη συνέχεια θα μεταβούν στην Τοσκάνη και την Ανδαλουσία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News