Κρήτη

Αιχμές Αυγενάκη για το νομοσχέδιο της Παιδείας

«Το νομοσχέδιο για την Παιδεία είναι μια ιδεολογική εμμονή από την Κυβέρνηση της μετριότητας και της ημιμάθειας». Μ' αυτή τη δήλωση, ο Γραμματέας Π.Ε της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης εκφράζει την αντίθεσή του σχετικά με το νέο σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για την Παιδεία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γραμματέα και βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. αναφέρει:

«Η σημερινή Κυβέρνηση της μετριότητας, της ημιμάθειας και της ευνοιοκρατίας εκδικείται την Ελλάδα της γνώσης. Γι' αυτό υπονομεύει τελικά τη δημόσια Παιδεία, το δημόσιο σχολείο, το δημόσιο πανεπιστήμιο. Το μόνο καταφύγιο των λιγότερο προνομιούχων οικογενειών για να ξεφύγουν τα παιδιά τους από την ανέχεια και τη φτώχεια.

Το νομοσχέδιο Γαβρόγλου είναι μια ιδεολογική εμμονή, ένα μεγάλο πισωγύρισμα, σε εποχές που έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας. Ένα νομοθέτημα, το οποίο, αποδιοργανώνει τη λειτουργία της Πρυτανείας, με απώτερο στόχο τον κομματικό έλεγχο των Ιδρυμάτων, εισάγει ένα ασφυκτικό, υπέρμετρα περιοριστικό και γραφειοκρατικό πλαίσιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα, επαναφέρει μια παρωχημένη και επικίνδυνη αντίληψη για το ακαδημαϊκό άσυλο, αποψιλώνει από αρμοδιότητες την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και θεσμοθετεί μια νέα υπερ-κείμενη δομή που θίγει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων.

Για τη Νέα Δημοκρατία, η μεταρρύθμιση στην Παιδεία σημαίνει: Αυτονομία, Αξιολόγηση, Αριστεία.»

Σχόλια