default-image

Παλεύουν στην εντατική λόγω καύσωνα

Κρήτη
Παλεύουν στην εντατική λόγω καύσωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καύσωνας αποχώρησε και οι θερμοκρασίες υποχώρησαν αλλά ασθενείς συνεχίζουν να παλεύουν στην εντατική μετά το χειροτέρο καύσωνα της δεκαετίας.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην εντατική του Βενιζελείουείναι πλέον 4 .  Εκτός από τον ιερομόναχο πατέρα Τίτο της μονής Αγκαράθου που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, στη ΜΕΘ νοσηλεύονται ακόμη ένας άνδρας περίπου 50 ετών και δύο γυναίκες 70 και 50 ετών.

Στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται μια ακόμα 74χρονη στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε σταθερή κατάσταση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΜΟΝΑΧΟΣ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΚΑΥΣΩΝΑ

Αρχικά ανακοινώθηκε ότι ένας 60χρονος κατέληξε χθες στo ΤΕΠ του Βενιζελείου με συμπτώματα θερμοπληξίας αλλά στη συνέχεια ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου κ.Μοσχοβάκης διευκρίνισε ότι ο θάνατος αποδίδεται τελικά σε παθολογικά αίτια.

Κατέληξε 78χρονη με βεβαρημένο ιστορικό

Τα νέα είναι δυσάρεστα για τη δεύτερη ασθενή που εμφάνισε συμπτώματα θερμοπληξίας, νοσηλεύτηκε στην εντατική του ΠΑΓΝΗ και κατέληξε. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου κ.Φανουργιάκη η 78χρονη που μεταφέρθηκε την Κυριακή από το Βενιζέλειο και νοσηλευόταν στην εντατική, κατέληξε χθες το μεσημέρι. Παρότι υπήρξαν ενδείξεις θερμοπληξίας , ο θάνατός της δεν μπορεί να αποδοθεί στον καύσωνα καθ΄ ότι είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και ήταν εμπύρετη, ενώ η μάχη για τη ζωή αποδείχθηκε άνιση.   

Μόνο τη Δευτέρα καταγράφηκαν 115 εισαγωγές ασθενών στο ΠΑΓΝΗ και 589 άτομα προσήλθαν στο νοσοκομείο κυρίως ηλικιωμένοι που «απορρυθμίστηκαν» και αντιμετώπισαν δυσκολίες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Το πέρασμα του καύσωνα από το νησί και οι υψηλές θερμοκρασίες εξάντλησαν τους Κρητικούς και ο συνδυασμός της ζέστης με τα προβλήματα υγείας για τους χρονίως πάσχοντες, αποδείχθηκε καταστροφικός.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη -Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News