Κρήτη

Μουσική και χορός μέχρι το Σάββατο στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου

Χορός και μουσική πλαισιώνουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου που συνεχίζονται και σήμερα, Τετάρτη, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο 8 Ιουλίου.

Οι πολιτιστικές αυτές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Ανοιχτό Θέατρο Γαζίου από τα μέλη των αντίστοιχων τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου με χορούς και μουσικές της Κρήτης. Σήμερα, θα ξεκινήσουν στις 7 μ.μ.

 Αύριο Πέμπτη 6 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., η θεατρική ομάδα του Δήμου Μαλεβιζίου, θα παρουσιάσει την παράσταση «Όλοι στο σκαμνί», ένα έργο βασισμένο σε κωμικές ιστορίες από δικαστικές αίθουσες  των Ν. Τσιφόρου και Δ. Ψαθά σε σκηνοθεσία Δομήνικου Ταβερναράκη. Παίζουν αλφαβητικά: Βελεγράκη  Μαρίνα, Λαμπρινού  Ειρήνη, Λεράκη Σέβη, Λιαδάκη  Μαρία, Μαραγκάκης  Μιχάλης, Μαρκάκη Καίτη, Μπουμπάκη Γωγώ, Πύλια Μαρία, Ραχώνη Βασιλική, Σακαράκης Στράτος, Σωκιανού Ελισάβετ, Χαριτάκη Εύα, Χατζηαντωνίου Γιώργος, Χουστουλάκη Μαρία, Χριστουλάκη Λίτσα. Υπεύθυνη Ομάδας: Αγαθή Μίχου.

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., η κουκλοθεατρική ομάδα «Κουκλο-Βατώ» θα παρουσιάσει το «Το ασχημόπαπο» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η παράσταση ξεδιπλώνει σιγά σιγά την ιστορία του Ασχημόπαπου με αφηγηματικό τρόπο. Παιχνιδοκουκλο-Βατώντας με καπελόκουκλες μεταμορφωνόμαστε στους ήρωες του έργου. Παρέα και με άλλες κούκλες οδηγούμε το ασχημόπαπο στο ταξίδι της μεταμόρφωσης  και της γνώσης. Όλα αυτά μέσα σε ένα όμορφο σκηνικό με πρωτότυπους μουσικούς ήχους.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 8 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., με την 1η Συνάντηση Χορωδιών από το Μουσείο Παραδοσιακών Οργάνων «Θύραθεν» και τη συμμετοχή των χορωδιών:

?      Του Συλλόγου Αλατσατιανών Νομού Ηρακλείου με χοράρχη τον Νικόλαο Αντωνακάκη

?      Της Μικτής Χορωδίας Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Αρχανών - Αστερουσίων με χοράρχη την Αργυρώ Ρέππα

?      Της Μικτής χορωδίας παραδοσιακής μουσικής Ι.Ν Οσίας Ξένης και Παναγίας Λαοδηγήτριας Θεσσαλονίκης με χοράρχη τον Χρήστο Μπαρτζόπουλο

?      Της Παραδοσιακής Χορωδίας του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης "Αλησμόνητες Πατρίδες" με χοράρχη τον Γιάννη Κατσούλη

?      Του μουσικού συλλόγου - παραδοσιακής χορωδίας ''Ιωνια Αηδών'' Ν. Ηρακλείου με χοράρχη την Λένα Χατζηγεωργίου

?      Της Χορωδίας της ενορίας των Αγίων Κωσταντίνου και Ελένης Ηρακλείου ''Αναπνοή'' με χοράρχη την Εύα Θανάση.

Σχόλια