default-image

"Άβατο" στην καρδιά του Ηρακλείου λόγω των Ρομά (video)

Κρήτη
"Άβατο" στην καρδιά του Ηρακλείου λόγω των Ρομά (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρόμο προκάλεσε το περιστατικό που σημειώθηκε στην "καρδιά" του Ηρακλείου και σε ελεύθερο χώρο της Λ. Ικάρου, κάτω από το Άγαλμα του Βενιζέλου, ο οποίος έχει μετατραπεί σε άβατο από τους Ρομά.

Άγριος καβγάς ξέσπασε μεταξύ Ρομά, ακολούθησαν 2 συλλήψεις ατόμων και λίγες ώρες αργότερα άγνωστος πυρπόλησε κλούβα, ανάβοντας τα αίματα μεταξύ μελών οικογενειών, σκηνές έντασης και φωτιάς μπροστά στα έντομα μάτια πολιτών και τουριστών που είχαν σταθμεύσει τα οχήματα τους, λίγα μέτρα από το φλεγόμενο όχημα,  με τους ίδιους να τρέχουν για να γλιτώσουν τα χειρότερα.

Στο σημείο έσπευσαν 2 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με 7 άνδρες για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο καθώς υπήρχαν πληροφορίες μέχρι και για τραυματίες, κάτι ωστόσο που δεν επιβεβαιώθηκε στη πορεία.

Οργή για το άβατο

Απίστευτες εικόνες και καταστάσεις, με το ποτήρι της αγανάκτησης τόσο πολιτών όσο και της δημοτικής αρχής να ξεχειλίζει…

Στη διάρκεια του ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, υπήρξαν αρκετές δυσκολίες καθώς ορισμένα μέλη από τον πρόχειρο καταυλισμό αντέδρασαν στη θέα του τηλεοπτικού συνεργείου.

Από την ερχόμενη βδομάδα,όπως εκτιμάται θα υπάρξει μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης των Ρομά από το επίμαχο σημείο όπως δήλωσε ο Μαρίνος Παττακός .

Την ερχόμενη Δευτέρα, η δημοτική αρχή διαβιβάζει τη μελέτη διαμόρφωσης του χώρου για τη στάθμευση 30 πούλμαν στην Αρχαιολογική υπηρεσία, γεγονός που σημαίνει ότι ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του χώρου από τα ΙΧ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News