default-image

Όλοι οι αριστούχοι του Ηρακλείου

Κρήτη
Όλοι οι αριστούχοι του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τους περισσότερους ντόπιους η χθεσινή ημέρα ήταν σαν όλες τις άλλες... Για τη μεγάλη πλειονότητα, όμως, των 18χρονων Ηρακλειωτών - και όχι μόνο - η χθεσινή ημέρα ήταν η πιο σημαντική της ζωής τους: Κι αυτό γιατί χθες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων, σηματοδοτώντας για τους διαγωνιζόμενους το πέρασμα από τη μαθητική και κατ' επέκταση την παιδική ζωή στην ενήλικη και φοιτητική...

Στα προαύλια των λυκείων του Ηρακλείου είχαμε χθες σκηνές δακρύων χαράς και χαμόγελων ανακούφισης: γονείς και συγγενείς των μαθητών που διέπρεψαν να στέκουν χαμογελαστοί δίπλα στα καμάρια τους και να δέχονται περήφανοι τα συγχαρητήρια και τις ευχές του κόσμου. Όσο δύσκολη και να 'ναι η τρέχουσα χρονική συγκυρία, όσο κι αν τα εμπόδια που ορθώνει η κρίση στους νέους μας φαντάζουν ακατόρθωτο να προσπεραστούν, η χθεσινή ημέρα ανήκε αποκλειστικά στους επιτυχόντες.

Γιατί στην πρώτη μεγάλη "μάχη" της ζωής τους βγήκαν θριαμβευτές, και πλέον ονειρεύονται τη νέα τους ζωή σαν ενήλικες και σαν... φοιτητές. Από χθες έχουν ανοίξει τα φτερά τους και πετάνε, καθώς το μέλλον τούς ανήκει!

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 19.600 ΜΟΡΙΩΝ Η ΒΟΥΛΑ ΣΗΦΑΚΗ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΡΗΤΙΚΙΑ ΠΡΩΤΕΥΣΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ ΣΤΟ ΜΙΤ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΑΡΩΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Η εφημερίδα "Νέα Κρήτη"  παρουσιάζει τους πρώτους των πρώτων στο Ηράκλειο και τους εύχεται ολόψυχα καλή σταδιοδρομία!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΙΩΤΑΚΗ «Ήμουνα θετική κατεύθυνση και έδωσα Βιολογία. Συγκέντρωσα συνολικά 18.890 μόρια και είμαι πολύ ικανοποιημένη. Θέλω να περάσω Ιατρική και λογικά θα μπω στην Ιατρική Ηρακλείου, καθώς θέλω να σπουδάσω στην Κρήτη. Κάθε παιδί που περνάει την πόρτα των πανελλαδικών έχει ήδη πετύχει, γιατί δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα, αλλά με την προσπάθεια που καταβάλλει ο καθένας μας. Αυτό που έχω να πω σε αυτούς που θα δώσουν του χρόνου πανελλαδικές είναι ότι αξίζει ο κόπος και θα ανταμειφθούν στο τέλος...».

3ο Λύκειο, 18.890 μόρια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΑΚΗΣ «Ήμουνα θετική κατεύθυνση και έδωσα Μαθηματικά. Συγκέντρωσα περίπου 16.400 μόρια. Αρχικά σκεφτόμουν να δηλώσω στρατιωτικές σχολές. Όμως δε νομίζω να μπορώ να περάσω σε κάποια υψηλόβαθμη στρατιωτική σχολή. Έχω όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου τις πολυτεχνικές σχολές ή κάποια σχολή που να σχετίζεται με το μάθημα της Χημείας».

3ο Λύκειο, 16.400 μόρια

ΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑΝΑΚΗ «Ήμουνα θετική κατεύθυνση και έδωσα το μάθημα της Βιολογίας. Έβγαλα συνολικά 19.230 μόρια και μάλλον θα δηλώσω ως πρώτη μου επιλογή την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ηράκλειο. Είμαι αρκετά πιο ψηλά από τη βάση, οπότε περνάω στο Ηράκλειο. Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένη από την προσπάθειά μου».

3ο Λύκειο, 19.230 μόρια

ΔΑΝΑΗ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ «Ήμουνα θετική κατεύθυνση και έδινα Μαθηματικά. Συγκέντρωσα 18.017 μόρια. Θέλω να περάσω στο Πολυτεχνείο, κατά προτίμηση στην Αθήνα, στο Μετσόβιο. Ήθελα να περάσω ηλεκτρολόγος μηχανολόγος Μηχανικών Υπολογιστών, αλλά τώρα σκέφτομαι και το Τμήμα Μηχανολόγων. Θα εξαρτηθεί από το πώς θα κυμανθούν οι βάσεις και γι' αυτό θα πρέπει να περιμένω μέχρι τότε: για να δω αν θα περάσω στην Αθήνα που είναι η πρώτη μου επιλογή».

3ο Λύκειο, 18.017 μόρια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΥΡΙΓΩΝΑΚΗΣ «Ήμουνα θετική κατεύθυνση και έδινα Μαθηματικά. Συγκέντρωσα 19.151 μόρια και είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αφού πιστεύω ότι μπαίνω σε όλες τις σχολές του πεδίου μου, αν δε συμβεί κάτι συνταρακτικό. Όσον αφορά στην πρώτη μου επιλογή, δεν έχω καταλήξει ακόμη, αλλά μάλλον θα δηλώσω κάποια πολυτεχνική σχολή. Σκέφτομαι το Μετσόβιο, το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αλλά δεν αποκλείω και το Χημικό. Για τα παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές, θέλω να πω ότι δεν ωφελεί το εξαντλητικό διάβασμα».

1ο Λύκειο, 19.151 μόρια

ΙΑΣΟΝΑΣ ΣΗΦΑΚΗΣ «Ήμουν θετική κατεύθυνση και έβγαλα 18.495 μόρια. Θέλω να περάσω στην Ιατρική, αλλά μάλλον δε θα τα καταφέρω, καθώς θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη πτώση των βάσεων. Είμαι ικανοποιημένος, απλά θα έχω αγωνία το υπόλοιπο καλοκαίρι για να δω, όταν ανακοινωθούν οι βάσεις, εάν περνάω στην πρώτη μου επιλογή που είναι η Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ηράκλειο».

1ο Λύκειο, 18.495 μόρια

ΜΑΝΟΛΗΣ ΠΕΡΑΚΗΣ «Ήμουν θετική κατεύθυνση: Με Βιολογία συγκέντρωσα 18.193 μόρια και με Μαθηματικά 17.200 μόρια. Είμαι ικανοποιημένος, αλλά θα δείξει όταν βγουν οι βάσεις. Πρώτη μου επιλογή είναι η Ιατρική και δεύτερη το Πολυτεχνείο. Με τα μόρια αυτά είναι δύσκολο για Ιατρική, αλλά πιστεύω ότι περνάω σε κάποια πολυτεχνική σχολή. Έχω να συμβουλεύσω τους μαθητές που θα δώσουν του χρόνου πανελλαδικές να μην αγχώνονται καθόλου και να μη διαβάζουν τα μαθήματά τους σαν να κάνουν αγγαρεία...».

1ο Λύκειο, 18.193 μόρια

ΜΑΝΟΛΗΣ ΝΙΩΤΑΚΗΣ «Ήμουν θετική κατεύθυνση, στο 3ο πεδίο, και έδωσα Βιολογία. Έβγαλα 18.143 μόρια και είμαι ικανοποιημένος. Πήγαινα για Ιατρική, ωστόσο τώρα θα πρέπει να περιμένω τις βάσεις για να δω αν θα τα καταφέρω. Επόμενη επιλογή μου είναι το Χημικό. Θα ήθελα να σπουδάσω εκτός Κρήτης. Να συμβουλέψω τα παιδιά που θα δώσουν το 2018 ότι πρέπει να έχουν πάντα μέτρο: Οι υπερβολές δε βοηθούν ποτέ και πουθενά».

1ο Λύκειο, 18.143 μόρια

ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΟΝΤΑΚΗΣ «Ήμουν θεωρητική κατεύθυνση και συγκέντρωσα 18.850 μόρια. Νιώθω ανακουφισμένος διότι όλοι οι κόποι και η προσπάθεια ευοδώθηκε κατά κάποιον τρόπο. Ακόμα όμως δε μου έχει περάσει το άγχος για τις εξετάσεις. Αμφιταλαντεύομαι μεταξύ Νομικής και Φιλολογίας. Δεν ξέρω, όμως, ακόμη τι θα επιλέξω πρώτα. Επίσης θα ήθελα να σπουδάσω στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Στα παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές του χρόνου έχω να πω ότι είναι εξετάσεις διαχείρισης άγχους, εκτός από το γνωστικό κομμάτι».

1ο Λύκειο, 18.850 μόρια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ «Ήμουν θετική κατεύθυνση: Στο 2ο πεδίο συγκέντρωσα 17.986 μόρια και στο 3ο πεδίο έβγαλα 19.004 μόρια. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει ποια θα είναι η πρώτη μου επιλογή. Ακόμη το ψάχνω. Ίσως πάντως δηλώσω πρώτα Ιατρική Ηρακλείου. Είμαι ικανοποιημένος πάρα πολύ. Ήταν πολύ δύσκολη όλη αυτή η διαδικασία των εξετάσεων και της προετοιμασίας. Αν όμως εμπιστεύεσαι τους καθηγητές σου, τότε μπορείς να τα πας πολύ καλά».

7ο Λύκειο, 19.004 μόρια

ΜΑΡΙΕΤΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ «Ήμουν θετική κατεύθυνση, στο 2ο πεδίο. Γενικά είμαι ικανοποιημένη, αλλά στη Φυσική μπορούσα να έχω πάει καλύτερα. Συγκέντρωσα συνολικά 15.710 μόρια και θέλω να περάσω ή στο Χημικό στο Ηράκλειο, ή στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών. Εάν δεν επιλέξω Χημικό Ηρακλείου, θα ήθελα να σπουδάσω είτε στα Χανιά, είτε Θεσσαλονίκη, είτε Πάτρα. Στα παιδιά που θα δώσουν του χρόνου πανελλαδικές έχω να πω ότι δεν πρέπει να έχουν άγχος και να είναι χαλαροί».

1ο Λύκειο, 15.710 μόρια

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΠΙΔΑΚΗΣ «Ήμουνα θετική κατεύθυνση και φέτος έδινα δεύτερη φορά εξετάσεις. Συγκέντρωσα 15.400 μόρια και θέλω να περάσω σε κάποια στρατιωτική σχολή. Στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν φέτος και σκέφτονται να ξαναδώσουν και του χρόνου, έχω να πω ότι είναι πολύ μεγάλο ρίσκο, καθώς υπάρχουν αρκετές δυσκολίες».

7ο Λύκειο, 15.400 μόρια

ΕΦΗ ΚΟΠΙΔΑΚΗ«Ήμουνα θετική κατεύθυνση και έδωσα Μαθηματικά. Κατάφερα και έβγαλα 16.669 μόρια και είμαι ικανοποιημένη, αν και θα μπορούσα να έχω πάει καλύτερα, εάν ήμουνα λίγο πιο συγκεντρωμένη την ώρα της εξέτασης. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει ποια σχολή θα επιλέξω πρώτη. Σκέφτομαι είτε για χημικός μηχανικός, είτε για Χημικό, είτε για Μαθηματικό».

Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, 16.669 μόρια

ΚΩΣΤΗΣ ΧΟΝΔΡΟΣ «Ήμουν θετική κατεύθυνση και έδωσα Μαθηματικά. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με την προσπάθειά μου, αν εξαιρέσεις το μάθημα της Έκθεσης. Συγκέντρωσα συνολικά 18.296 μόρια και πλέον ελπίζω να σπουδάσω ηλεκτρολόγος μηχανολόγος στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών».

3ο Λύκειο, 18.296 μόρια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΛΕΔΑΚΗΣ «Ήμουνα στο 5ο πεδίο και έβγαλα συνολικά 17.517 μόρια. Είμαι ικανοποιημένος, αλλά πιστεύω ότι μπορούσα να τα πάω και καλύτερα. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη πού θέλω να σπουδάσω. Προς το παρόν σκέφτομαι μεταξύ αστυνομικών, πυροσβεστικών και οικονομικών σχολών. Η πόλη που θα ήθελα να σπουδάσω είναι η Αθήνα».

1ο Λύκειο, 17.517 μόρια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ «Έχω επιλέξει ως πρώτη επιλογή τη Σχολή Χημικών Μηχανικών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στην οποία περνάω. Ήμουν σίγουρος ότι είχα πιάσει το 19, διότι είχα προσπαθήσει πολύ αρκετό καιρό τώρα. Όνειρό μου είναι να ασχοληθώ με τη Νανοτεχνολογία και ίσως φύγω στο εξωτερικό μετά».

8ο Λύκειο, 19.541 μόρια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΟΥΚΑΡΑΚΗΣ «Επιλογή μου είναι μόνο το πεδίο Επιστημών Υγείας. Θα ήθελα να γίνω γιατρός. Μου αρέσει αυτό το επάγγελμα. Και οι δύο γονείς μου είναι γιατροί και ο αδερφός μου σπουδάζει Ιατρική. Πρώτη μου επιλογή είναι Ιατρική Αθήνας και λογικά την πιάνω».

8ο Λύκειο, 19.227 μόρια

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΛΙΔΑΚΗΣ «Έδωσα δεύτερη φορά γιατί ο στόχος μου πάντα ήταν η Ιατρική Ηρακλείου. Πέρυσι είχα περάσει Βιολογία. Έδωσα και φέτος γιατί ήθελα να εξαντλήσω τις δυνατότητές μου. Στην επιλογή μου επηρεάστηκα από τον αδελφό μου που σπουδάζει και αυτός Ιατρική».

8ο Λύκειο, 19.166 μόρια

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΤΡΑΣ «Με τα μόρια που συγκέντρωσα ενδιαφέρομαι για την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου φοιτά και ο αδερφός μου. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά με συστηματικό διάβασμα, επιμονή και ψυχραιμία κατάφερα να πετύχω το στόχο μου».

6ο Λύκειο, 19.098 μόρια

ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ «Είμαι ικανοποιημένος από τη βαθμολογία μου, αλλά ωστόσο πιστεύω ότι μπορούσα να πάω και καλύτερα. Σχολή πρώτης μου επιλογής αποτελεί η Ιατρική Αθηνών. Αν πέσουν οι βάσεις 40 μόρια, περνάω. Η Ιατρική αποτελεί δική μου επιλογή, επειδή είναι το επάγγελμα που θα μπορούσα να κάνω όλη μου τη ζωή χωρίς να το βαρεθώ».

8ο Λύκειο, 19.027

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΟΥΝΤΑΚΗΣ «Είχα υψηλούς στόχους. Δεν ήταν έκπληξη για μένα το αποτέλεσμα, γιατί είχα δουλέψει πολύ. Είμαι χαρούμενος. Ο βαθμός αυτός έχει μια διαφορά ασφαλείας. Στόχος μου είναι η Ιατρική Ηρακλείου και πιστεύω ότι θα περάσω. Διάλεξα αυτή τη σταδιοδρομία γιατί και ο πατέρας μου είναι γιατρός».

8ο Λύκειο, 18.842 μόρια

ΜΑΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ «Είμαστε σε ένα σχολείο με ανεβασμένο επίπεδο. Ήθελα από μικρός να περάσω στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων και Μηχανολόγων Υπολογιστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Υπάρχει πιθανότητα να την πιάσω αν πέσουν οι βάσεις».

8ο Λύκειο, 17.825 μόρια

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος- Μαρία Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News