Κρήτη

"Ντουμάνιασε" ο καταυλισμός , έσβησαν τη φωτιά

Οι πυκνοί καπνοί αναστάτωσαν όλη τη γύρω περιοχή αφού η φωτιά επεκτάθηκε έως το στάδιο στα δύο Αοράκια και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί περαιτέρω. Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά.

Έσβησε λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι της Παρασκευής η φωτιά που  ξέσπασε στον καταυλισμό των Ρομά στην Αλικαρνασσό Ηρακλείου. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, οι δυνάμειες παρέμειναν στο σημείο και σε επιφυλακή

Οι πυκνοί καπνοί αναστάτωσαν όλη τη γύρω περιοχή αφού η φωτιά επεκτάθηκε έως το στάδιο στα δύο Αοράκια και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί  περαιτέρω.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το ραντάρ και σε επιφυλακή βρέθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να αποτρέψουν την επέκταση. Mάλιστα τα ξερόχορτα και οι θαμνώδης έκταση αποτέλεσαν "τροφή" για την πυρκαγιά που επεκτάθηκε ραγδαία.

Μάχη με τις φλόγες

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 7 πυροσβέστες και ενα πεζοπόρο τμήμα με 4 πυροσβέστες.

Η πυροσβεστική έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε επιφυλακή. Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα, τα κεντρικά της Στερεάς Ελλάδας, την Εύβοια, τη Μαγνησία, τα νότια Επτάνησα αλλά και την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια