Κρήτη

Μία ακόμη μέρα για το Cliff Diving που έρχεται για να μείνει

Το πρώτο αγωνιστικό Cliff Diving του Αγίου Νικολάου είναι γεγονός και βρίσκεται προ των πυλών.

Μία χρονιά μετά το «Agios Nikolaos Cliff Diving» που είχε φιλοξενήσει αθλητές διεθνούς φήμης οι οποίοι προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα με τις καταδύσεις τους, και το οποίο, σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, κ. Αντώνη Ζερβό, ήταν περισσότερο αγώνες επίδειξης, φέτος έρχεται το νέο, αγωνιστικό Cliff Diving του Αγίου Νικολάου για να «μαγνητίσει» τα βλέμματα ντόπιων και τουριστών.

Πρόσκληση απεύθυναν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου προς τους Κρητικούς για να παρακολουθήσουν από κοντά το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού για το νησί.

Η διοργάνωση ξεκινά την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι με την επίσημη προπόνηση, ενώ το Σάββατο 1 Ιουλίου θα γίνουν οι προκριματικοί και την Κυριακή 2 Ιουλίου οι τελικοί.

 Όπως είπαν ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος σε δηλώσεις τους σήμερα στην Περιφέρεια, πρόκειται για ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, ο πρώτος επίσημος αγώνας που γίνεται στην Ελλάδα, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της World High Diving Federation και τοποθετεί την Κρήτη και την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του Cliff Diving.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφερόμενος στην σπουδαιότητα των αγώνων δήλωσε:

 «Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον Άγιο Νικόλαο, σε μια πανέμορφη πόλη της Κρήτης που συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, σε όλους τους φορείς που συμμετέχουν. Εμείς, αποδεικνύουμε για μια ακόμα φορά ότι στηρίζουμε κάθε μικρό ή μεγάλο αθλητικό γεγονός, γιατί σε ένα φυσικό χώρο όπως είναι η λίμνη Βουλισμένη στον Άγιο Νικόλαο, προχωρούμε στη διοργάνωση τέτοιων αθλητικών δραστηριοτήτων που αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση τόσο για τον Άγιο Νικόλαο όσο και για το νησί μας. Συγχαρητήρια κι ευχόμαστε του χρόνου ακόμα περισσότεροι αθλητές να προβάλουν αυτό τον πανέμορφο τόπο στο εξωτερικό».

Σχόλια