default-image

Δεκάδες μετανάστες σε ένα σκαρί ανοιχτά της Κρήτης

Κρήτη
Δεκάδες μετανάστες σε ένα σκαρί ανοιχτά της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στις λιμενικές αρχές της Κρήτης τα ξημερώματα οπότε και ειδοποιήθηκαν  μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112 ότι  σκάφος με εκατοντάδες μετανάστες έπλεε ανοιχτά της Σούδας

Το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη και για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκε το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ένα φορτηγό πλοίο, πλοίο της FRONTEX  και του λιμενικού.

Ήδη έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες τοπικές αρχές για την περαιτέρω διαδικασία που απαιτείται ενώ αφού ρυμουλκηθεί αναμένεται το μεσημέρι στο λιμάνι της Σούδας.

Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες , το μεσημέρι ασθενοφόρα και το αμαξι αμεσης επεμβασης του ΕΚΑΒ Χανόων θα βρεθεί στη Σουδα όπου και αναμένεται να βγουν οι λαθρομεταναστες γύρω στις 3 το μεσημέρι.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας σύμφωνα με το οποιο:

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά από κλήση στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης, ξύλινου ιστιοπλοϊκού σκάφους με περίπου εκατόν είκοσι (120) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή είκοσι οκτώ ναυτικά μίλια (28 ν.μ.) βόρεια από το ακρωτήρι Χανίων.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος δύναμης Frontex καθώς και δύο (02) παραπλέοντα, ένα (01) Φ/Γ και το Ε/Γ-Ο/Γ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" Ν. Χανίων 20, όπου μετά από έρευνες εντοπίστηκε το ως άνω σκάφος.

Το Ι/Φ οδηγείται στο λιμένα Σούδας, όπου πρόκειται να αποβιβασθούν οι ανωτέρω πρόσφυγες.

Προανάκριση πρόκειται να διενεργηθεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News