default-image

Βρετανοί "υμνούν" τα 10 καλύτερα μέρη της Κρήτης

Κρήτη
Βρετανοί "υμνούν" τα 10 καλύτερα μέρη της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα 10 πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει στην Κρήτη προτείνει στο κοινό της η βρετανική εφημερίδα «Express», ενώ παράλληλα αναφέρει την Κρήτη ως έναν από τους πιο ασφαλείς προορισμούς για διακοπές, υπό τη «σκιά» των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Express, λοιπόν, η λίστα με τα 10 μέρη που δεν πρέπει να χάσει ο επισκέπτης, διαμορφώνεται ως εξής:

Φαράγγι Σαμαριάς

Η αγνή ομορφιά του Φαραγγιού της Σαμαριάς. Είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης και πρέπει οπωσδήποτε να το επισκεφθείτε.

Το Παλάτι της Κνωσού βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο. Είναι ο πιο δημοφιλής αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Μετά την επίσκεψη στην Κνωσό πρέπει να επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται στο Ηράκλειο. Είναι ένα από τα σημαντικότερα της χώρας.

Οι όμορφες παραλίες είναι παντού στο νησί, αλλά ξεχωρίζει μακράν το Ελαφονήσι. Είναι γνωστό για τη ροζ και λευκή άμμο και την λιμνοθάλασσα.

Η Σπιναλόγκα βρίσκεται κοντά στην Ελούντα. Γνωστή ως το νησί των Λεπρών θα σας προσφέρει μια μοναδική εμπειρία

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι άκρως εντυπωσιακή. Η λευκή άμμος με τα τιρκουάζ νερά είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη στην Ελλάδα.

Από την Ελούντα κατευθυνθείτε προς το χωρίο της Πλάκας και απολαύστε τη θέα καθ' όλη τη διαδρομή. Η Ελούντα έχει ένα όμορφο λιμάνι και είναι προορισμός διάσημων όπως ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Lady Gaga.

Παλιά Πόλη Χανίων

Τα Χανιά είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού. Η Παλιά Πόλη είναι άκρως ενδιαφέρουσα.

Δικταίο Άντρο

Στο οροπέδιο Λασιθίου, κοντά στο χωριό Ψυχρό, βρίσκεται το Δικταίο Άντρο, το σπήλαιο στο οποίο γεννήθηκε και ανατράφηκε ο Δίας, σύμφωνα με τη μυθολογία

Άγιος Νικόλαος

Ο Άγιος Νικόλαος τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερους τουρίστες.

Ασφαλής προορισμός η Κρήτη

Ως ένας ασφαλής προορισμός προτείνεται η Κρήτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Express.co.uk.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας αναφέρει ότι η Ελλάδα, εν γένει, είναι ασφαλής προορισμός για διακοπές, αναφορικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τονίζοντας παράλληλα ότι η Κρήτη είναι πιο ασφαλής από άλλα μέρη της χώρας, όπως για παράδειγμα η Αθήνα, όπου γίνονται συχνά διαδηλώσεις. Παρά ταύτα, το Υπουργείο, καλεί τους Βρετανούς να είναι προσεχτικοί.

Ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών δίνει και συμβουλές για το… αλκοόλ, καθώς επισημαίνει στους Βρετανούς να προσέχουν τη συμπεριφορά τους όταν καταναλώνουν αλκοόλ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News