default-image

Επιχείρηση καθαριότητα, πότε θα έχουν μαζέψει τα σκουπίδια;

Κρήτη
Επιχείρηση καθαριότητα, πότε θα έχουν μαζέψει τα σκουπίδια;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με κάθε μέσο και με όλο το προσωπικό στους δρόμους ξεκίνησε το μεγάλο στοίχημα της αποκομιδής απορριμάτων, μια δύσκολη επιχείρηση καθώς εκτιμάται ότι 2.000 τόνοι σκουπίδια «πνίγουν» το Ηράκλειο.

Μετά το νέο τελεσίγραφο του Εισαγγελέα χθες για τη δημόσια υγεία όπως έγραψε το neakriti.gr, οι συμβασιούχοι επέτρεψαν στα απορριματοφόρα να βγουν από το αμαξοστάσιο το οποίο είχαν αποκλείσει. Η κατάσταση στους δρόμους και τις γειτονιές εξάλλου πλέον είναι αφόρητη και προκύπτει κίνδυνος για ασθένειες και εξάπλωση των μικροβίων με τα υπολείμματα φαγητών και σκουπιδιών κάτω από τον καυτό ήλιο.

Οι εργαζόμενοι ψεκάζουν για απολύμανση

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΝΕΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Με απορριματοφόρα ,φορτηγά και τσαπάκια

Ήδη όπως τόνισε ο εκπρόσωπος των συμβαιούχων κ.Κιρκάκης μιλώντας στο ράδιο 9,84 «όλη η δύναμη βρίσκεται στους δρόμους. 8-9 απορριματοφόρα προχωρούν στην αποκομιδή απορριμάτων , μαζί με φορτηγά και τσαπάκια. Εκτιμάται ότι 80-90 άτομα συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία».

Μάλιστα κατα την αποκομιδή γίνεται πλέον ψεκασμός και απολύμανση λόγω των μικροβίων.

Η διαδικασία ξεκίνησε με πυρετώδεις ρυθμούς καθώς 2.000 τόνοι "πνίγουν" την πόλη

Όπως είπε ο κ.Κιρκάκης έληξε η κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου και τα απορριμματοφόρα ανέλαβαν δράση για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Η δουλειά που ανέλαβε το προσωπικό είναι πολύ δύσκολη

Σε τέσσερα 24ωρα θα καθαρίσουμε το Ηράκλειο"

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ηρακλείου κ.Μαμουλάκη που μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV «είναι αναγκαιότητα όσο ποτέ άλλοτε να καθαριστεί η πόλη και στόχος μας είναι το σύνολο των δυνάμεων του μόνιμου προσωπικού να βγει στους δρόμους. Σε τέσσερα 24ωρα θα μπορούσε η πόλη να επανέλθει στην κανονικότητα λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν".

2.000 οι τόνοι  των σκουπιδιών που έχουν συγκεντρωθεί σε 6.720 σημεία σε όλο το Ηράκλειο,τόνισε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη και στόχος η όσο το δυνατόν γρηγορότερη αποκατάσταση της καθαριότητας.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Αύριο η 24ωρη απεργία και η συνεδρίαση εκ νέου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ - ΟΤΑ προκειμένου να αποφασίσει πως θα προχωρήσει στη συνέχεια.Για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής Βασίλης Γκιτάγκος μιλώντας στο Ράδιο 9,84.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη -Aγγέλα Δουλγεράκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News