default-image

Ποια γνωστή οδός θα "πάρει" το όνομα του Κων. Μητσοτάκη;

Κρήτη
Ποια γνωστή οδός θα "πάρει" το όνομα του Κων. Μητσοτάκη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόταση κατατέθηκε από τη ΝΟ.Δ.Ε Χανίων προκειμένου η οδός Ακρωτηρίου να μετονομαστεί σε «Λεωφόρο Κωνσταντίνου Κυρ. Μητσοτάκη». Η βασική παράμετρος της πρότασης αυτής για τη μετονομασία είναι πως σ' αυτή την οδό βρίσκεται το πατρικό σπίτι του πρώην πρωθυπουργού.

Με επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Χανίων Μανώλης Κελαϊδής στον δήμαρχο της πόλης Τάσο Βάμβουκα στις 6 Ιουνίου, ζήτησε η γνωστή οδός των Χανίων να αφιερωθεί στον αείμνηστο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η επιστολή του Προέδρου της ΝΟΔΕ Χανίων:

«1. Εμείς οι Χανιώτες οφείλουμε να αφιερώσομε μία σημαντική / ιστορική οδό των Χανίων στον αείμνηστο Πρόεδρο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδος.

2. Το ιστορικό έργο του, η μεγάλη συμβολή στην δημοκρατική λειτουργία των θεσμών μας, η προσφορά του στα αγαπημένα του Χανιά, αλλά κυρίως η εν ζωή δικαίωσή του για το έργο του ως Πρωθυπουργού της χώρας και των ιδεών και προτροπών του, έχει κριθεί, έχει δικαιωθεί, έχει αναγνωριστεί, έχει γίνει πλέον κτήμα όλων των Ελλήνων.

3. Αισθάνομαι λοιπόν ιερό καθήκον μου να σας κάνω κοινωνούς της ιδέας μου αυτής και να την θέσω υπό την κρίση σας και την έγκρισή σας, μετά από 40 χρόνια δίπλα τον Πρόεδρο, που με τίμησε με την εμπιστοσύνη και την φιλία του και που ως Πρωθυπουργός με είχε κοντά του ως σύμβουλο επί θεμάτων Αμύνης της Χώρας.

4. Η πρότασή μου εν τέλει είναι όπως η οδός που περνά από το πατρικό του σπίτι, εκεί όπου γεννήθηκε, και καταλήγει στο ιστορικό Ακρωτήρι, όπου σήμερα είναι το σπίτι του αλλά και ο τάφος του, μετονομαστεί από οδός "Ακρωτηρίου" σε λεωφόρο "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ", δηλαδή από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, στα "μπάνια", έως τον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News