default-image

Ο χορός "παντρεύεται" με το παραμύθι

Κρήτη
Ο χορός "παντρεύεται" με το παραμύθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια "μαγική" παράσταση, όπου ο χορός συναντά το παραμύθι και η φαντασία "παντρεύεται" με τη μουσική, θα λάβει χώρα την Κυριακή 25 Ιουνίου στο Κηποθέατρο "Νίκος Καζαντζάκης", στις 9:15 το βράδυ. Πρόκειται για το επιστέγασμα μιας ακόμη δημιουργικής χρονιάς στο Κέντρο Χορού του Δήμου Ηρακλείου. Οι μαθητές του κέντρου στην καθιερωμένη πλέον ετήσια παράστασή τους προσκαλούν το κοινό του Ηρακλείου να "ταξιδέψει" μαζί τους και να παρασυρθεί με τις προσεγμένες χορογραφίες, τα εντυπωσιακά κοστούμια και τις όμορφες μουσικές. Τίτλος της παράστασης "Κάποτε στη χώρα τού τώρα".

Τι θα δουν όμως οι θεατές επί σκηνής και ποιο είναι το μήνυμα της παράστασης; Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Χορού, «η μάγισσα "Τώρα Τώρα" θα μας πάει ένα ταξίδι σε μια χώρα μακρινή. Σε μια χώρα όπου ο χρόνος δεν υπάρχει όπως τον γνωρίζουμε. Σε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν καλοί και κακοί χαρακτήρες. Στη χώρα όπου όλοι με ξεχωριστό τρόπο κάνουν τα παραμύθια μας πολύχρωμα και μαγικά. Εκεί οι μάγισσες και οι δράκοι δεν είναι οι κακοί, είναι αυτοί που βρίσκονται στη ζωή μας για να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτεροι και να μας οδηγήσουν για να γίνουμε οι πρωταγωνιστές στο δικό μας παραμύθι. Η "Τώρα Τώρα", υφαίνοντας τα γεγονότα της κάθε μιας στιγμής... μας δείχνει ότι ο χρόνος δε χωρίζεται σε παρελθόν, παρόν και μέλλον... Ο χρόνος είναι ΤΩΡΑ... αφού όλα γίνονται ή όλα χάνονται ΤΩΡΑ. Και τέλος, μας μαθαίνει πως το μοναδικό πολύτιμο κόσμημα που έχουμε είναι η καρδιά μας και η ομορφιά ή ο πλούτος του καθενός μας έχει να κάνει με το πόσο όμορφη ή πόσο πλούσια είναι η καρδιά μας».

Οι συντελεστές

Για την αρτιότητα της παράστασης και το αποτέλεσμα που θα απολαύσουμε το βράδυ της Κυριακής εργάστηκε πολύ κόσμος. Συγκεκριμένα η ιδέα της παράστασης ανήκει στις Μελίνα Ριζοπούλου και Μαρίνα Χριστοδουλάκη. Η έρευνα και η υλοποίηση ανήκει στους Μελίνα Ριζοπούλου, Μαρίνα Χριστοδουλάκη και Κώστα Θοδωρή, ενώ η γενική επιμέλεια και τα κείμενα είναι της Μελίνας Ριζοπούλου. Αφήγηση και πρόζα από τη Δέσποινα Μυριδάκη. Τα σκηνικά, τη ζωγραφική και την αφίσα επιμελήθηκε ο Μάξιμος Χατζηδάκης. Η εικονογράφηση είναι της Βέρας Μακρή. Το μακιγιάζ επιμελούνται η Κατερίνα Ζουριδάκη και η Βέρα Μαρή. Η επιμέλεια ήχου και φωτισμού είναι από τους "Back stage Live". Τέλος, να σημειωθεί πως η επεξεργασία της μουσικής έγινε στα στούντιο της "ΚΡΗΤΗ TV" και του Ράδιο 9,84.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News