default-image

Αποχαιρέτησαν τον αγωνιστή Δημήτρη Σουλιωτάκη

Κρήτη
Αποχαιρέτησαν τον αγωνιστή Δημήτρη Σουλιωτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαρύ είναι το πένθος στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς στο Ηράκλειο. Αιτία είναι ο χαμός του Δημήτρη Σουλιωτάκη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή πριν λίγες ημέρες, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια και τους συναγωνιστές του. 

Τον Δημήτρη αποχαιρέτησαν την περασμένη Τρίτη για τελευταία φορά συγγενείς, φίλοι και σύντροφοί του με τους οποίους δεν σταμάτησε να αγωνίζεται, μέχρι το τέλος της ζωής του, για την πραγμάτωση των ιδανικών τους. 

Εξάλλου, ο Δημήτρης Σουλιωτάκης τα τελευταία χρόνια ήταν πρωτοστάτης του αγώνα  που λαμβάνει χώρα κόντρα στην ιδιωτικοποίηση του χώρου της πρώην αμερικανικής βάσης Γουρνών, έξω από το Ηράκλειο.

«Ο Δημήτρης υπήρξε σε όλη τη ζωή του ένας ακούραστος αγωνιστής. Από τους αντιδικτατορικούς αγώνες της επταετίας μέχρι και τα τελευταία του χρόνια στην πάλη για να μην ξεπουληθεί η λαϊκή περιουσία στους μεγαλοκαρχαρίες του καπιταλισμού μέσα από την Επιτροπή για τη λαϊκή αξιοποίηση της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών. Γι' αυτή του κιόλας τη δράση διώχθηκε δικαστικά αλλά ποτέ του δε λύγισε.

Το ήθος, η αυταπάρνηση και η επιμονή του Δημήτρη θα μας οδηγούν πάντα στους νέους αγώνες που έχουμε να δώσουμε για κοινωνική δικαιοσύνη και για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων απέναντι στους καπιταλιστές.Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου για το θάνατο του Δημήτρη Σουλιωτάκη.

Επιμέλεια: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News