Κρήτη

Προστασία μαρτύρων από την Ελληνική Αστυνομία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα για την προστασία μαρτύρων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα για την προστασία μαρτύρων που πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία στην Κρήτη.

Η ενημερωτική εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής με τη συνδρομή της Εισαγγελίας του Άρειου Πάγου.

Την ημερίδα παρακολούθησαν Εισαγγελείς και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν ενδελεχώς για τις δικονομικές ενέργειες και την πρακτική εφαρμογή του αντικειμένου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης στα Χανιά και την παρακολούθησαν Εισαγγελικοί Λειτουργοί και Αξιωματικοί - Ανακριτικοί Υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, από διάφορες περιοχές της Κρήτης, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν ενδελεχώς, για τις δικονομικές ενέργειες και την πρακτική εφαρμογή του θέματος.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Αντιεισαγγελέας Εφετών. κ. Δημήτριος Γκύζης, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Περικλής Μανωλίδης και οι Αστυνομικοί Υποδιευθυντές Σπυρίδων Τσαρδάκας και Βασίλειος Πλεξίδας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η Προϊστάμενος του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, Αστυνόμος Α΄, Ελένη Παπαθανασίου.

Κατά την ημερίδα αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες:

• Παρουσίαση υπόθεσης εισαγωγής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στην Ελλάδα από μεξικανικό καρτέλ ναρκωτικών - ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδιασμού και της δικονομικής κάλυψης.

• Προϋποθέσεις διενέργειας ανακριτικής διείσδυσης και υποβολής συνεργαζόμενου σε μέτρα επιείκειας.

• Παρουσίαση πεδίου εφαρμογής μέτρων προστασίας μαρτύρων - ανάλυση διαδικασιών και εντύπων.

Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η ενδελεχής και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των Εισαγγελικών Λειτουργών και των Ανακριτικών Υπαλλήλων της Ελληνικής Αστυνομίας για τις δικονομικές ενέργειες που απαιτούνται, κατά την πρακτική εφαρμογή του εξειδικευμένου αντικειμένου της Προστασίας Μαρτύρων.

Την Ημερίδα επίσης παρακολούθησαν πολλοί Αξιωματικοί και ανακριτικοί υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως Διοικητές Υπηρεσιών Ασφαλείας, που υπηρετούν στις περιφέρειες Χανίων Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, οι οποίοι συμμετείχαν διαδραστικά στην συζήτηση μετά το τέλος κάθε παρουσίασης.

Επισημαίνεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί παρόμοιες ενημερωτικές - προληπτικές δράσεις, συνεργαζόμενη με όλους τους φορείς και τις Αρχές για την ευαισθητοποίηση - ενημέρωση επαγγελματικών κλάδων, καθώς και για την ανάπτυξη διαύλου άμεσης και διαρκούς επικοινωνίας και εξωστρέφειας προς τους πολίτες.

Σχόλια