default-image

Ζητούσε συγνώμη ο Κρητικός "Εσκομπάρ", κατέρρευσε η σύζυγος

Κρήτη
Ζητούσε συγνώμη ο Κρητικός "Εσκομπάρ", κατέρρευσε η σύζυγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δρόμο της επιστροφής στη φυλακή, όπου κρατούνται από τον περασμένο Σεπτέμβριο, πήραν ο 43χρονος Κρητικός και η 38χρονη σύζυγός του, οι οποίοι εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης, μετά τη χθεσινή αμείλικτη ετυμηγορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον αποκαλούμενο και ως "Εσκομπάρ της Κρήτης", ενώ βαρύς έπεσε ο "πέλεκυς" και στη γυναίκα του, η οποία καταδικάστηκε σε 18ετή κάθειρξη χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Όσον αφορά στους τρεις συγκατηγορούμενούς τους, αφέθηκαν όλοι τους ελεύθεροι: Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 43χρονου απαλλάχθηκε των κατηγοριών που του αποδίδονταν, ενώ οι δύο φερόμενοι ενδιάμεσοι διακινητές, που επίσης δικάστηκαν χθες, καταδικάστηκαν αμφότεροι σε κάθειρξη 10 ετών. Και στους δύο, ωστόσο, δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους, γι' αυτό και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Υπενθυμίζεται σ' αυτό το σημείο ότι ο ανήλικος γιος του ζεύγους, ο οποίος επίσης είχε εμπλακεί στην υπόθεση, αθωώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από το αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΒΑΡΙΑ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ "ΕΣΚΟΜΠΑΡ"

"Καταπέλτης" η εισαγγελέας

Νωρίτερα χθες, η εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την ενοχή τόσο του 43χρονου, όσο και της συζύγου του. Εξάλλου, πρότεινε ακόμη την ενοχή των δύο φερόμενων ενδιάμεσων διακινητών, καθώς και την απαλλαγή του πατέρα του 43χρονου. Ειδικότερα, στην αγόρευσή της η εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο βασικός κατηγορούμενος, όπως κατηγορείται, καθώς αφενός ήταν υπότροπος (στο παρελθόν είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές με υποθέσεις ναρκωτικών) και αφετέρου επειδή χρησιμοποιούσε τον ανήλικο γιο του στις "δουλειές" του.

Σύμφωνα πάντα με την εισαγγελέα, ο 43χρονος διακινούσε κοκαΐνη κατ' επάγγελμα, ενώ μετείχε σε οργανωμένο διεθνές δίκτυο ναρκωτικών, εισάγοντας ο ίδιος στην Κρήτη κοκαΐνη από την Ολλανδία. Καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας και για τη σύζυγο του βασικού κατηγορούμενου: Η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η ίδια δεν ενεπλάκη στην αγορά των ναρκωτικών, ωστόσο για πράξεις όπως η αποθήκευση και η κατοχή ναρκωτικών είχε ρόλο φυσικού αυτουργού.

Στην απολογία του, ο 43χρονος ζήτησε συγνώμη, ισχυριζόμενος ότι η γυναίκα του και το παιδί του δε γνώριζαν το παραμικρό για τα ναρκωτικά. Υποστήριξε, εξάλλου, ότι η ενασχόλησή του με τα ναρκωτικά ήταν για να εξασφαλίσει τη δική του δόση. Με τη σειρά της η 38χρονη είπε ότι δεν τολμούσε να φύγει από το πλευρό του συζύγου της, λόγω του φόβου της για την ίδια αλλά και τα παιδιά της, ενώ πρόσθεσε ότι έχει υποφέρει πολλά στη ζωή της.

Παρ' όλα αυτά, τόσο η ίδια, όσο και ο 43χρονος δε φάνηκαν να πείθουν την Έδρα. Κι αυτό καθώς η απομαγνητοφώνηση των επίμαχων συνομιλιών, οι οποίες περιλαμβάνονται στην επίμαχη δικογραφία, δεν άφηναν πολλά περιθώρια σε κανέναν από τους δυο τους. Εξάλλου, η Έδρα φάνηκε ιδιαίτερα επικριτική για τη στάση της 38χρονης, καθώς μεταξύ άλλων άφησε το γιο της να εμπλακεί σε παράνομες πράξεις.

Κατέρρευσε η 38χρονη

Η ορατή απειλή των ισοβίων, η οποία διαφαινόταν χθες για την 38χρονη, "έσπασε" τελικά: Η Έδρα χορήγησε στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και τελικά της επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 18 ετών κατά πλειοψηφία. Κι αυτό καθώς μειοψήφησε ένας από τους εφέτες, που έκρινε ότι πρέπει να της επιβληθεί 15ετής κάθειρξη. Αποφασίστηκε, ωστόσο, να μη δοθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή της, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί πίσω στη φυλακή. Σημειώνεται ότι, στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης, η 38χρονη κατέρρευσε και με δάκρυα στα μάτια ζητούσε την επιείκεια του δικαστηρίου για μια δεύτερη ευκαιρία.

Η εμπλοκή του ανήλικου γιου του ανδρόγυνου στην υπόθεση φέρεται, πάντως, να βάρυνε καταλυτικά στην ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Αυτό επιβεβαίωσε και ο συνήγορος υπεράσπισης του 43χρονου, Διονύσης Βέρρας. «Φαινόταν καθαρά ότι ο παράγοντας "ανήλικος" σχεδόν δρομολογούσε την κρίση του δικαστηρίου. Το ότι δηλαδή φαινόταν εμπλοκή του ανήλικου γιου τους, αυτό πραγματικά κατά κάποιο τρόπο "θύμωνε" τη διαδικασία και τραβούσε προς τα πάνω όλα τα μεγέθη της», δήλωσε στην κάμερα της "ΚΡΗΤΗ TV" ο κ. Βέρρας.

Εξάλλου, ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε και στην 38χρονη σύζυγο του εντολέα του, η οποία έχει πλέον αντιληφθεί τα λάθη της. «Έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής που έχει πέσει στην οικογένειά της. Έστω και αυτή τη στιγμή αντιλαμβάνεται κι αυτή ότι ίσως και τα δικά της λάθη να οδήγησαν σ' αυτήν την κατάσταση. Δεν είναι απαραίτητο ότι τα λάθη αυτά έχουν ποινική αξιολόγηση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι παύουν να είναι λάθη και να οδήγησαν τα πράγματα σε τόσο ακραίο επίπεδο», ανέφερε ο κ. Βέρρας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η απομαγνητοφώνηση των επίμαχων συνομιλιών είχε ως αποτέλεσμα την ακραία, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση αναφορικά με το 43χρονο εντολέα του.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News