Κρήτη

Παιδί παγιδεύτηκε σε τρύπα στο "γεφυράκι του τρόμου" -photos

Το «γεφυράκι του τρόμου» στάθηκε η αφορμή να τραυματιστεί ένα 10χρονο παιδί και μάλιστα στη διάρκεια εκδρομής.

Αυτό που φοβούνταν οι περισσότεροι τελικά έγινε πραγματικότητα. Το «γεφυράκι του τρόμου» όπως αποκαλούν πολλοί τη γέφυρα στις Τρεις Βαγιές στάθηκε η αφορμή να τραυματιστεί ένα 10χρονο παιδί το οποίο προφανώς και δεν πρόσεξε τις παγίδες και την τρύπα που έχει ανοίξει και έπεσε στο σημείο.

Η εικόνα από τον τραυματισμό του παιδιού είναι χαρακτηριστική ενώ και οι γονείς του ανησύχησαν βλέποντας το τραυματισμένο πόδι.

O 10χρονος παγιδεύτηκε στην τρύπα στη διάρκεια εκδρομής

Η τρύπα στο γεφυράκι μεγαλώνει εδώ και ενάμισι μήνα

Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής κ.Καρακωσταντάκης ο οποίος τόνισε στην ΚΡΗΤΗ TV «τα παιδιά του δημοτικού πήγαιναν εκδρομή και καθώς ένα παιδάκι περνούσε από πάνω  "πέρασε" το πόδι του μέσα στην τρύπα. Γέμισε γρατζουνιές και το βοήθησαν οι δάσκαλοι».

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Μετά από ενάμιση μήνα, δεν έχει γίνει παρέμβαση

Οι εικόνες με αρκετούς οδηγούς και διερχόμενους πεζούς να κινδυνεύουν σε καθημερινή βάση είναι απαράδεκτες καθώς υπάρχει ο κίνδυνος αποκόλλησης και άλλου τμήματος του οδοστρώματος.

Παρά το γεγονός ότι δημότες αλλά και Πολιτιστικός Σύλλογος έχουν κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου στον δήμο Ηρακλείου, εδώ και ενάμιση μήνα, δεν έχει γίνει το παραμικρό, με την τρύπα ολοένα να μεγαλώνει.

Μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού θα αποκατασταθεί το πρόβλημα στο γεφυράκι στις Τρεις βαγιές δηλώνει ο Γιάννης Αναστασάκης.

Επικίνδυνη και η γέφυρα για πεζούς

Πρέπει να διακοπεί η κυκλοφορία

Παράλληλα , επισημαίνει  ότι θα υπάρξει εξωτερική εργολαβία και ότι σε αυτή τη φάση μελετούν τις λεπτομέρειες της παρέμβασης, καθώς θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων  στο γεφυράκι , με εκτιμώμενο χρονικό διάστημα 2 βδομάδων.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περιοχή, όπου έχουν βαλτώσει έργα αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας πέριξ της στρατιωτικής γέφυρας bailey στις Τρεις Βαγιές, όπου πολίτες διεκδικούν εδώ και χρόνια την υλοποίηση μελέτης για τη δημιουργία τσιμεντένιας γέφυρας 2 κατευθύνσεων.  Έργο που όπως φαίνεται βρίσκει εμπόδια σε ζητήματα απαλλοτριώσεων…

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη- Φιλία Σαριδάκη

Σχόλια