default-image

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Σκόπιμη» η καθυστέρηση για τους αγρότες

Κρήτη
ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Σκόπιμη» η καθυστέρηση για τους αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για «σκόπιμη» καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου για ΕΦΚΑ και αγρότες κάνει λόγο η  ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει:

«Εκδόθηκε, επιτέλους, η ερμηνευτική εγκύκλιος του Υφυπουργού Εργασίας, αναφορικά με τις συντάξεις από τον ΕΦΚΑ των ασφαλισμένων στον πρώην ΟΓΑ. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ … λέει ο λαός!

Είναι προκλητικό να εκδίδετε την εγκύκλιο αυτή μία μέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας ενεργοποίησης των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης. Δεν αντιληφθήκατε τόσους μήνες το «κομφούζιο» που προκάλεσε ο Νόμος Κατρούγκαλου στους αγρότες; Επί μήνες διερωτώνται αν πρέπει να παραμείνουν αγρότες με τη σύνταξη ψαλιδισμένη κατά 60% ή να μεταβιβάσουν την αγροτική τους περιουσία εκχωρώντας τα δικαιώματα τους;

Ο φόβος τους απέτρεψε να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα. Κάτι που πιθανόν να επηρεάσει και την κατανομή των δικαιωμάτων στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

Γιατί κ. Υφυπουργέ δεν δώσατε ένα τέλος σε αυτή την αβεβαιότητα και σύγχυση που πλανιόταν στους κύκλους των παραγωγών; Πάνω από 20 εκατομμύρια Ευρώ από επιδοτήσεις δεν θα δοθούν φέτος στους παραγωγούς για αυτό το λόγο.

Μήπως ήταν προσχεδιασμένη μια τέτοια καθυστέρηση στην έκδοση της εγκυκλίου;

Μήπως στις κυβερνητικές καλένδες υπήρχε η πρόθεση για σκόπιμη «απώλεια» των ποσών αυτών, ώστε να μεταφερθούν στο Εθνικό Απόθεμα και από εκεί να διατεθούν όπως η Κυβέρνηση επιθυμεί;

Ή μήπως, κύριε Υφυπουργέ, υπήρχε η πρόθεση, μετά την έκδοση της εγκυκλίου, να επωφεληθεί η Κυβέρνηση από τις χρηματικές ποινές για εκπρόθεσμη ενεργοποίηση; Μένει να φανεί…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News