Κρήτη

Πως θα αποκτήσει η υγεία ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα;

Στα μέτρα που πρέπει να παρθούν στον τομέα της υγείας, ώστε να αποκτήσει «ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, κάνει λόγο ο γιατρός και Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, η Υγεία αποτελεί τον μεγάλο ασθενή για το ελληνικό κράτος, κάθε κυβέρνηση την τελευταία εικοσαετία έχει εξαναγγείλει ότι θα εξυγιάνει τον χώρο, ωστόσο παρά τις υποσχέσεις ο ευαίσθητος αυτός χώρος παρέμεινε βορά στα οικονομικά συμφέροντα τα οποία έκαναν πάρτι εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες του συστήματος στην πλάτη των Ελλήνων φορολογουμένων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα 2.5 χρόνια διακυβέρνησης επικεντρώθηκε στη σωστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος στα νοσοκομεία, στον έλεγχο των προμηθειών, στον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης και στην ανακοστολόγηση των ιατρικών πράξεων. Στόχος ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας της υγείας.

Καθιερώσαμε. 1ον ηλεκτρονικές λίστες χειρουργείου, 2ον γραφεία προστασίας των δικαιωμάτων των ασθενών, 3ον αύξηση δαπανών για την υγεία κατά 300 εκατ., 4ον προσλήψεις από τον Οκτώβρη του 2015 6.250 εργαζομένων και ετοιμάζονται καινούργιες προσλήψεις προσωπικού, 5ον απομάκρυνση των εργολαβικών συνεργείων. 6ον θα λειτουργήσουν 239 τοπικές μονάδες υγείας σε 65 αστικά κέντρα. 7ον έχει συσταθεί ειδική επιτροπή του ΕΟΠΥΥ που διαπραγματεύεται με φαρμακοβιομηχανίες. Σε διάστημα 13 ετών με κόστος 6,5 δις τον χρόνο χάθηκαν 84,5 δις από υπερτιμολογήσεις για το ελληνικό δημόσιο, 8ον οι νέες διοικήσεις των νοσοκομείων με τον εξορθολογισμό των ισολογισμών τους σταμάτησαν τα νοσοκομεία να παράγουν χρέη και από τα 936 εκατ. ευρώ χρέη το 2015 πήγαμε σε πλεόνασμα 36 εκατ. το 2016, 9ον πραγματοποιήθηκε έλεγχος στα πεπραγμένα του ΚΕΛΠΠΝΟ, στο Ερρίκος Ντυνάν και αποκαλύφτηκε το σκάνδαλο Νovartis και μην ξεχνάμε την μεγάλη τομή των 2,5 εκατ. ανασφάλιστων που απέκτησαν περίθαλψη.

Σχόλια