default-image

Ψάχνουν με τα…κιάλια ναυαγοσώστες για τις παραλίες -video

Κρήτη
Ψάχνουν με τα…κιάλια ναυαγοσώστες για τις παραλίες -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι φόβοι των αρμοδίων επιβεβαιώθηκαν καθώς ψάχνουν με τα …κιάλια ναυαγοσώστες για τη προστασία των λουόμενων, όχι μόνο σε παραλίες της Κρήτης αλλά και άλλων νησιών της χώρας μας.Ελλείψεις που χτυπούν "κόκκινο" καθώς τα κενά αγγίζουν τα 300 σε όλη τη χώρα.

Γεγονός που σημαίνει ότι πολυσύχναστες παραλίες θα είναι αφύλακτες, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν δήμοι και εμπλεκόμενοι φορείς για την ασφάλεια των λουόμενων.

Κατά 85% θωρακίστηκε η Κρήτη

Όπως εκτιμάται σε ένα ποσοστό 85% θωρακίστηκε η Κρήτη, από άποψη ναυαγοσωστών, την ώρα που γίνονται προσπάθειες για την κάλυψη των κενών σε παραλίες τόσο στα βόρεια όσο και στα νότια παράλια του νησιού.

Η έλλειψη ναυαγοσωστών οφείλεται στο γεγονός ότι φέτος ένας μικρός αριθμός νέων ανθρώπων εκπαιδεύτηκε σε σχολές, λόγω οικονομικής στενότητας και άλλων παραγόντων.

Μέχρι σήμερα, οι όποιες προσπάθειες για την εξεύρεση ναυαγοσωστών απέβησαν άκαρπες και με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν ασφυκτικά.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ορισμένοι τουριστικοί δήμοι της Κρήτης δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την εκμίσθωση παραλιών!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News