default-image

H ριψοκίνδυνη επιχείρηση για 1.557.200 τσιγάρα -pics,vid

Κρήτη
H ριψοκίνδυνη επιχείρηση για 1.557.200 τσιγάρα -pics,vid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικόνες της επικίνδυνης επιχείρησης που βρέθηκε σε εξέλιξη με την άφιξη στο Ηράκλειο του τσιγαράδικου με σημαία Τανζανίας και τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από πάνοπλους άνδρες στο πλοίο, δόθηκαν στη δημοσιότητα. Είναι ενδεικτικό ότι οι άνδρες με καλυμμένο το πρόσωπο και πάντα με προσεκτικές κινήσεις ανέβηκαν στο πλοίο αφού κάθε τέτοιου είδους επιχείρηση ενέχει ρίσκο.

Όπως διαπιστώθηκε στο πλοίο "GOLENDRI" βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.557.200 πακέτα τσιγάρα, ενώ το σύνολο των διαφυγόντων φόρων και δασμών για την ποσότητα αυτή των λαθραίων τσιγάρων, ανέρχεται στο ποσό των 6.019.186,94 ευρώ!

Ήδη  συνελήφθησαν τα 6 μέλη πληρώματος, Ουκρανικής υπηκοότητας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό συνεργών συνεχίστηκαν . Οι συλληφθέντες μαζί με τον φάκελο δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος τους, προσήχθησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.

Ήθελε να ξεφορτώσει το φορτίο στα Σφακιά

Υπενθυμίζεται ότι το  "GOLENDRI" σημαίας Τανζανίας, είχε αποπλεύσει από το λιμένα "Μπαρ" του Μαυροβουνίου με προορισμό το λιμένα "Τομπρούκ" της Λιβύης. Ωστόσο στον όρμο των Σφακίων ήταν έτοιμο να ξεφορτώσει το φορτίο με τα τσιγάρα σε φορτηγά οχήματα ,οι οδηγοί των οποίων φέρεται αρχικά να κατάφεραν να διαφύγουν.  Στη συνέχεια το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου και το παράνομο φορτίο κατασχέθηκε.

Δείτε τη στιγμή που συνοδεία λιμενικού σκάφους και πλοίου ανοιχτής θάλασσης το "GOLENDRI"  έφτασε στο Ηράκλειο

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑΔΙΚΟ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΥΠΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑΔΙΚΟ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News