Κρήτη

Κόνσολας: «Το αεροδρόμιο Καστελίου εθνικό θέμα»

Ότι το έργο του αεροδρομίου Καστελίου είναι θέμα εθνικό, καθώς αφορά όλη τη χώρα εφόσον η Κρήτη συγκαταλέγεται παγκοσμίως ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, τόνισε ο τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας από το Ηράκλειο.

Ο κ. Κόνσολας εξήγησε ότι παρά το γεγονός ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση διατύπωσαν μια άποψη για το γεγονός ότι στο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου υπήρξε μία προσφορά, δεν παύουν να το θεωρούν ένα έργο άμεσα συνυφασμένο με την ανάπτυξη, καθώς ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

Ο τομεάρχης Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ., που σήμερα είχε επαφές με στελέχη του δήμου Χερσονήσου και αμέσως μετά παρέστη στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων, είχε συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον αερολιμενάρχη που τον ενημέρωσε για την κίνηση στο αεροδρόμιο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, με τον ίδιο να εξηγεί ότι επιβάλλεται στο υπάρχον, ακόμη και ενόψει των εξελίξεων για το αεροδρόμιο Καστελίου, επιβάλλεται να γίνουν εργασίες που θα βελτιώσουν τις υποδομές και τις παρεχόμενες υπηρεσίες για τους επισκέπτες.

Ο κ. Κόνσολας ωστόσο δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τα βέλη του προς την κυβέρνηση διευκρινίζοντας ότι με τους χειρισμούς για τα αεροδρόμια και την Fraport δημιούργησε σύνθετα προβλήματα, επαναλαμβάνοντας πως η Ν.Δ τα προηγούμενα χρόνια, ως κυβέρνηση είχε διαμορφώσει μια σειρά από πολιτικές που έστρωσαν το δρόμο για αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο θα βρεθεί σήμερα και αύριο ο τομεάρχης τουρισμού της ΝΔ, βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας. Ο κ. Κόνσολας θα παρευρεθεί που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου. Στο πλαίσιο της επίσκεψης έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με φορείς του τουρισμού του νομού και στοχευμένες επισκέψεις.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια