Κρήτη

Με δωρεές ενισχύθηκε ο εξοπλισμός του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Με δωρεές και χορηγίες εμπλουτίστηκε ο ιατρικός εξοπλισμός του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου παραδόθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, για αποκλειστική δική του χρήση, ο παρακάτω ιατρικός εξοπλισμός:

1. Καινούργιος σύγχρονος υπερηχοτομογράφος μάρκας CHISON για τις ανάγκες του Μαιευτικού - Γυναικολογικού Τμήματος, μεγάλη προσφορά της εταιρείας «Πλαστικά Κρήτης».

2. Μεταχειρισμένος υπερηχοτομογράφος για τις ανάγκες του Τμήματος Εκτάκτων Περιστατικών προσφορά της Ομάδας "Solidarite Normandie Grece " (Αλληλεγγύη Νορμανδία -Ελλάδα).

3. Καινούργιο Monitor με καπνογράφο μάρκας EDAN για τις ανάγκες του Αναισθησιολογικού Τμήματος, προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου, της εταιρείας «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ» και του  Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

4. Δύο καινούργια καταγραφικά Holder με το λογισμικό τους μάρκας EDAN  για τις ανάγκες του Καρδιολογικού Τμήματος, προσφορά του Συλλόγου φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, του Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας, της Τράπεζας Χανίων,  του Συνεταιρισμού «Ανατολή» και του Προσωπικού των εργαζομένων στην Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης.

5. Μία συσκευή υποβοηθούμενης αναπνοής C- PAP για τις ανάγκες του Πνευμονολογικού Τμήματος, προσφορά της οικογένειας του Μιχάλη Κεχαγιαδάκη.  Για την ανακατασκευή ευχαριστούμε το  κατάστημα «NEW MEDICA» στην Ιεράπετρα.

Στην εκδήλωση παράδοσης παραβρέθηκαν ο αιδεσιμολογιώτατος π. Εμμανουήλ Μολυμπάκης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Αντώνης Πετράς  Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιεράπετρας και του Ιατρικού Συλλόγου Λασιθίου, ο Γιώργος Αρακαδάκης Αναπληρωτής Διοικητής Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γουλιδάκης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Δασκαλάκης, ο Γεώργιος Καλογεράκης εκπρόσωπος της  «Πλαστικά Κρήτης Α.Ε.», ο Μιχάλης Τζαγκαράκης εκπρόσωπος της   «ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε., ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ»,  ο Παναγιώτης Καρφάκης Δ/ντής  του Συνεταιρισμού «ΑΝΑΤΟΛΗ»,   ο Αναστάσιος Κάζας  Δ/ντής Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων στην Ιεράπετρα και αρκετός κόσμος με δυναμική την παρουσία του Ερυθρού Σταυρού.

Όλοι οι εκπρόσωποι φορέων χαιρέτισαν την εκδήλωση και τόνισαν τη σημαντική προσφορά του Συλλόγου και των χορηγών. Ο Πρόεδρος Ανδρέας Μαμαντόπουλος στη δεύτερη αυτή παράδοση εξοπλισμού του Νοσοκομείου επισήμανε:

«Σε καμιά περίπτωση δεν θα πανηγυρίσουμε ότι επιλύουμε προβλήματα.  Τα ουσιαστικά προβλήματα τα γνωρίζουμε και σίγουρα δεν επικεντρώνονται σε αυτά που σήμερα σας παραδίδουμε.

Επιτρέψτε μας όμως να νοιώσουμε λίγο περήφανοι, γιατί εισακούστηκε  ή έκκληση που κάναμε σε φίλους που έγιναν μέλη του Συλλόγου μας, και η έκκληση προς χορηγούς που συμβάλλουν ουσιαστικά στην ωραία αυτή προσπάθεια. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να προσλαμβάνεις το « σε εμπιστεύομαι, συμφωνώ με αυτό που κάνεις, συμβάλλω και εγώ, προχώρα».

 Σε αυτό και μόνο έγκειται η επιτυχία του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου που συμπληρώνει μόλις 7 μήνες ύπαρξης και λειτουργίας και έχει σήμερα τη δυνατότητα να παραδώσει  αυτόν τον αξιόλογο εξοπλισμό.  

Αυτή τη χαρά, τη χαρά της εμπιστοσύνης φίλων και χορηγών θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας, γι' αυτό  η παράδοση να παίρνει τη μορφή αυτή, όπου ενώπιον θεσμικών φορέων οι φίλοι και οι χορηγοί παραδίδουν ουσιαστικά αυτοί την πολύτιμη συμβολή τους προς το Νοσοκομείο.  

Με την ευχή για καλοτάξιδα και την υπόσχεση ότι η προσπάθεια μας θα συνεχιστεί, ευχόμαστε σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό να έχει δύναμη και κουράγιο στο έργο που επιτελεί.

Εμείς,  σαν σύλλογος υποστήριξης του έργου σας και σαν ενεργό μέρος της κοινωνίας που υπηρετείτε, δηλώνουμε σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές της ιδρυτικής μας διακήρυξης,  ότι αγωνιζόμαστε μαζί με όλες τις συλλογικότητες του τόπου μας για έναν καινούργιο Οργανισμό του Νοσοκομείου,  που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της περιοχής μας και  διεκδικούμε μαζί με όλο τον λαό της Ιεράπετρας, ξεχωριστή αυτόνομη Διοίκηση.  Σε καμιά περίπτωση δεν αποδεχόμαστε ότι το Νοσοκομείο αυτό αποτελεί δορυφορική υγειονομική μονάδα του Αγίου Νικολάου».

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

(Φωτογαρφία αρχείου)

Σχόλια