Κρήτη

Διαμαρτυρία για τις εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια

Διαμαρτυρία πραγματοποιείται στα γραφεία της Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού.

Διαμαρτυρία πραγματοποιείται στα γραφεία της Α'βάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης στη λεωφόρο Κνωσού.

Πολλοί γονείς διαμαρτυρήθηκαν όταν ενημερώθηκαν ότι όχι μόνο θα εφαρμοστεί νέο σύστημα αποκλειστικά ηλεκτρονικών εγγραφών ειδικά και μόνο στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) της Κρήτης και όλης της χώρας, αλλά ότι αυτό θα γίνεται μόνο με τους κωδικούς του ΤΑΧΙSnet.

?

Υπενθυμίζεται πως μέχρι πρότινος οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών υπέβαλαν έντυπη αίτηση εγγραφής ή ανανέωσης εγγραφής των παιδιών τους στα ΕΠΑ.Λ. Από τώρα και στο εξής, όμως, με την εφαρμογή του νέου νόμου, αρκετοί γονείς θα πρέπει, για μια απλή εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο, να απευθύνονται στο λογιστή τους, καθώς όχι μόνο μπορεί να μη γνωρίζουν τους κωδικούς ΤΑΧΙSnet, αλλά πολλοί από αυτούς δε χειρίζονται καν υπολογιστή, ο οποίος θα είναι πλέον απαραίτητο εργαλείο για την εγγραφή.

?

Λόγω της ταλαιπωρίας που θα υποστούν, οι γονείς ζητούν την άμεση παρέμβαση υπουργών, βουλευτών, δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, ώστε το υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω την απόφαση αυτή και να μπορούν να γράψουν τα παιδιά τους στο ΕΠΑ.Λ. της επιλογής τους με έντυπη αίτηση.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια