Κρήτη

Άκρως ικανοποιητική η εκδήλωση για τη "Νήσο Ντία"

Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Π.Ε. Ηρακλείου, της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης, την αιγίδα του Δήμου Χερσονήσου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών με τίτλο "Νήσος Ντία" για την προστασία και την ανάδειξη της νήσου Ντίας, το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, στις 9:30 το πρωί, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Όπως αναφέρει ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, πραγματοποιήθηκαν αξιολογότατες εισηγήσεις σε επιστημονικού ενδιαφέροντος θέματα και προσεγγίσεις για το νησί της Ντίας, αλλά και τοποθετήσεις βιωματικού περιεχομένου με αναφορές στα σημερινά προβλήματα και στην πολύπλευρη εγκατάλειψη του νησιού, συνοδευόμενα από φωτογραφίες των μελών της Ε.Φ.Ε.Κ., που κοσμούσαν το χώρο της Βασιλικής, αλλά και από προβολές βίντεο από τον περίπλου του νησιού. Ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από το ακροατήριο.

Η άκρως ικανοποιητική εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της νήσου Ντίας από τους εκπρόσωπους των αρχών του τόπου αλλά και από τους εμπλεκόμενους φορείς στους οποίους υπάγεται το νησί, χαρακτηρίζει θετικά την αποτίμηση της ημερίδας αυτής και μας ενθαρρύνει για περαιτέρω δραστηριοποίηση.

Με το πέρας της ημερίδας ακολούθησε ξενάγηση από τον αρχαιολόγο Θ. Θεοδούλου στα ευρήματα από τα ναυάγια της νήσου Ντίας που εκτίθενται στο Φρούριο του Κούλε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνδιοργανωτές, τους ομιλητές και τη συντονίστρια της ημερίδας Μάρα Παναγιωτάκη. Ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης στον Θ. Καλαθάκη για την προσφορά καφέ και κερασμάτων, αλλά και σε όλους όσους συμμετείχαν με την παρουσία τους.

Σχόλια