default-image

Γιατί διεκόπη η δίκη του Κρητικού "Εσκομπάρ"

Κρήτη
Γιατί διεκόπη η δίκη του Κρητικού "Εσκομπάρ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη 21 Ιουνίου θα ξεκινήσει τελικά η πολύκροτη δίκη του 43χρονου Κρητικού, ο οποίος φέρεται να διακινούσε κοκαΐνη στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, με τη συνδρομή μελών της οικογένειάς του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης που είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο του 2016, επρόκειτο να λάβει χώρα σήμερα Δευτέρα 12/6.

Ωστόσο, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του 43χρονου, ο οποίος βρισκόταν στα Χανιά για άλλη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης διέκοψε τη συνεδρίαση για τη μεθεπόμενη Τετάρτη.

Το Σεπτέμβριο του 2016, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και μετά από σκάψιμο που κράτησε - ούτε λίγο, ούτε πολύ - επτά ώρες, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν κοκαΐνη σε βάθος 60 εκατοστών, μέσα σε χωράφι, σε χωριό της ηρακλειώτικης ενδοχώρας.

Η Αστυνομία, εξάλλου, βρήκε συνολικά 26.650 ευρώ, που φέρονται να προήλθαν από έκνομες δραστηριότητες της οικογένειας του 43χρονου, ενώ η συνολική ποσότητα της κοκαΐνης που εντοπίστηκε ανέρχεται στα 3 κιλά και 200 γραμμάρια.

Σημειώνεται ότι στις 21 Ιουνίου, θα καθίσουν στο εδώλιο, εκτός από το 43χρονο, η 38χρονη σύζυγός του, ο ηλικιωμένος πατέρας του και δύο ακόμη άτομα. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι πριν από λίγους μήνες, ο 15χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος επίσης είχε εμπλακεί στην υπόθεση, αθωώθηκε από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News