default-image

Ένοχοι αλλά...ελεύθεροι για το βιασμό 20χρονης στα Μάλια

Κρήτη
Ένοχοι αλλά...ελεύθεροι για το βιασμό 20χρονης στα Μάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου οι δύο 22χρονοι από τη Βρετανία που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για το βιασμό μιας 20χρονης συμπατριώτισσάς τους, τον Ιούλιο του 2015, στα Μάλια.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλε σε αμφότερους τους νεαρούς ποινή κάθειρξης πέντε ετών, αναγνωρίζοντάς τους, ωστόσο, το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Εξάλλου, το Δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους, κάτι που σημαίνει ότι παραμένουν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΑΣΜΟ

Για να γίνει αυτό, πάντως, θα πρέπει να καταβάλλουν εντός εβδομάδας χρηματική εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ

Η υπόθεση

Το καταγγελλόμενο συμβάν έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2015: Η 18χρονη -τότε- κοπέλα είχε έρθει στην Κρήτη από την πατρίδα της για διακοπές.  Στα Μάλια βρίσκονταν εκείνη την περίοδο και οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι επίσης παραθέριζαν στην Κρήτη με την παρέα τους.

Η 20χρονη σήμερα γυναίκα διασκέδαζε με τους νεαρούς (αμφότεροι 22 ετών σήμερα) σε μπαρ των Μαλίων, όπου φέρονται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Όπως καταγγέλλει η κοπέλα, κάποια στιγμή αποχώρησαν μαζί από το μαγαζί και οι δυο νεαροί την οδήγησαν σε δωμάτιο, όπου τη βίασαν. Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, η ίδια προσπάθησε να αντισταθεί, ωστόσο δεν τα κατάφερε…

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News