default-image

Έξω από σχολείο έκανε "ανωμαλίες", στη δικαιοσύνη ο λόγος

Κρήτη
Έξω από σχολείο έκανε "ανωμαλίες", στη δικαιοσύνη ο λόγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου πρόκειται να δικαστεί αύριο  ο 66χρονος Βρετανός ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε μαθητές και μαθήτριες έξω από δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο στο Καστέλι Κισσάμου .

 Ο Βρετανός ο οποίος είναι παντρεμένος και μόνιμος κάτοικος χωριού της περιοχής,  στεκόταν κάθε μέρα έξω από το προαύλιο του δημοτικού σχολείου  κάνοντας άσεμνες χειρονομίες στα παιδιά . Μάλιστα παρά τις συστάσεις που του έγιναν αρχικά από τη διεύθυνση επέμενε να τα παρενοχλεί ,μέχρι που συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Ο εισαγγελέας Χανίων στον οποίο οδηγήθηκε με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, του απήγγειλε την κατηγορία της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας . Ο ίδιος είπε ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα κατέθεσε έγγραφο στο οποίο πιστοποιείται ότι η ψυχική του υγεία δεν είναι καλή.

Η κοινωνία της Κισσάμου είναι σοκαρισμένη μετά την αποκάλυψη ότι στο Καστέλι και μάλιστα έξω από δημοτικό σχολείο, περιφερόταν ύποπτα ο Βρετανός, προχωρώντας σε προκλητικές χειρονομίες , όπως κατήγγειλαν εκπαιδευτικοί και γονείς.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΟΡΩ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

Αναστάτωση επικρατεί και στη σχολική κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου καθώς κανείς δε μπορεί να πιστέψει ότι σε μια επαρχιακή κωμόπολη , παιδιά και έφηβοι βρέθηκαν αντιμέτωπα με τις διεστραμμένες κινήσεις ενός ενήλικα και εκφράζονται φόβοι και για τις προθέσεις που ενδεχομένως να είχε.

Σύμφωνα με την καταγγελία , ο 66χρονος Βρετανός τις προηγούμενες ημέρες συνήθιζε να βρίσκεται έξω από το προαύλιο του σχολείου κάνοντας άσεμνες χειρονομίες σε μαθητές και μαθήτριες. Όταν οι κινήσεις του έγιναν αντιληπτές από εκπαιδευτικούς και γονείς ,ενημερώθηκε ο διευθυντής του Σχολείου ο οποίος προχώρησε αρχικά σε σύσταση προς τον 66χρονο.

Η εμμονή του όμως να βρίσκεται καθημερινά έξω από το Δημοτικό Σχολείο, απέναντι από το οποίο βρίσκεται και γυμνάσιο της Κισσάμου, οδήγησε μια μητέρα και τη διεύθυνση στις Αστυνομικές αρχές όπου κατήγγειλαν τον Βρετανό για παρενόχληση των μαθητών. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του Βρετανού σε χωριό του δήμου Κισσάμου όπου δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά στοιχεία .

Για την υπόθεση στάλθηκε σήμα στην Interpol.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιάννακη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News