default-image

Τρίτη θέση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην ιστιοπλοΐα

Κρήτη
Τρίτη θέση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην ιστιοπλοΐα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την τρίτη θέση κατέκτησε το Πανεπιστήμιο Κρήτης στην 1η φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας, το οποίο διοργανώθηκε με τεράστια επιτυχία, το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος, στην Πάτρα.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης διαγωνίστηκε με το σκάφος «Physalia», συγκεντρώνοντας 27 βαθμούς και κατακτώντας την 3η θέση.

Τα J/24, με τα οποία διαγωνίστηκαν, είναι σκάφη 5 ατόμων, μία ιστορική κλάση, με πολλές ελληνικές διεθνείς διακρίσεις και επιτυχίες. Τα σκάφη κατέφθασαν στην Πάτρα, οδικώς, με τρέιλερ και με τη βοήθεια των μέσων και των ανθρώπων του Ο.Λ.ΠΑ. αρματώθηκαν και ελλιμενίστηκαν στο αγκυροβόλιο του Ο.Λ.ΠΑ..

Η επιλογή του ελλιμενισμού σε κεντρικό σημείο της πόλης και του στίβου να είναι παράκτιος και δίπλα από το λιμάνι ικανοποιούσε την επιθυμία των ανθρώπων του Ι.Ο.Πατρών να προσφέρουν στην πόλη, εκτός από όμορφο θέαμα, άποψη και προβολή. Η πόλη μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και στο κέντρο τέτοιες διοργανώσεις ενώ η δυνατότητα να έχει παράκτιο στίβο κατά μήκος της ακτής αποτελεί μια μοναδικότητα που λίγες πόλεις διαθέτουν.

Αγωνιστικά, επικράτησε το σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Γαζίου Κρήτης «ΚΙΚΑ», με 2ο του σκάφος του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου «J MANIA» και 3ο το σκάφος του Πανεπιστημίου Κρήτης «PHYSALIA PHYSALIS».

Στην 1η φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος συμμετείχαν 50 άτομα σε 9 σκάφη, ενώ ο διοργανωτής όμιλος με τις έμπειρες σε τέτοιες διοργανώσεις επιτροπές έβαλε το πήχη ψηλά για το Πανευρωπαϊκό του 2019, διαθέτοντας 30 άτομα στις επιτροπές και 7 σκάφη επιτροπών και συνοδείας.

Ο διοργανωτής Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών αισθάνεται  υποχρέωση να ευχαριστήσει όσους συνετέλεσαν στην επιτυχή διοργάνωση και συγκεκριμένα τον Ο.Λ.ΠΑ. που διέθεσε μέρος του αγκυροβολίου για αρμάτωμα και ελλιμενισμό, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών για τη συνεργασία, την «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.» για τη δωρεάν διέλευση των σκαφών, τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών για την παραχώρηση της αίθουσάς του και τον Α.Ι.Ο. Ρίου «ΙΑΣΩΝ» για την προσφορά ενός φουσκωτού για την επιτροπή αγώνα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News