default-image

P_public: Η πόλη μέσα από τα "μάτια" νέων αρχιτεκτόνων

Κρήτη
P_public: Η πόλη μέσα από τα "μάτια" νέων αρχιτεκτόνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων προσβασιμότητας στους δημόσιους χώρους ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Χανίων και η ομάδα p public διοργανώνουν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου το 8ο Φεστιβάλ «p_public».

Μέσα από διαλέξεις που θα πραγματοποιηθούν στο Μεγάλο Αρσενάλι αλλά και δρώμενα σε δημόσιους χώρους, οι νέοι αρχιτέκτονες θα επιδιώξουν μια καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης μέσα στην πόλη όπου οι ελλιπείς υποδομές σε συνδυασμό με συμπεριφορές καταπάτησης του δημόσιου χώρου, δυσχεραίνουν ή καθιστούν αδύνατη την πρόσβαση.

Τα μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων και της ομάδας p public καταγράφουν τις αδυναμίες, τις προβληματικές υποδομές και συμπεριφορές, προτείνοντας λύσεις ή βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Στο φετινό φεστιβάλ εστιάζουν στην προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο, μέσω συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Ιουνίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου.

Παράλληλα οργανώνουν δράσεις σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους της πόλης, άμεσα συνδεδεμένες με τον θεματικό άξονα του φεστιβάλ.

Ο αρχιτέκτονας και μέλος της ομάδας αρχιτεκτόνων του p_public, Μανόλης Παπατζανάκης είπε στο neakriti.gr ότι «Αυτό που πρέπει όλοι να κατανοήσουμε στην πόλη και που αποτελεί και στόχο της διοργάνωσης, είναι ότι ο δημόσιος χώρος δεν μας ανήκει και πρέπει να τον σεβόμαστε».

Οι χώροι άθλησης και η πρόσβαση σε αυτούς των αθλητών με αναπηρία στα Χανιά , η επίλυση ζητημάτων προσβασιμότητας με αναπλάσεις δημόσιου χώρου αποτελούν χαρακτηριστικές θεματικές του φεστιβάλ.

Οι συμμετέχοντες στα δρώμενα θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν συγκεκριμένες διαδρομές μαζί με τέσσερα διαφορετικά γκρουπ από άτομα με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους κίνηση μέσα στη πόλη.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News