Κρήτη

Υπόθεση Βρυθιά: Που ανήκουν τα τρία οστά που εντοπίστηκαν

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του αγνοούμενου Μάνου Βρυθιά και τα οστά που εντοπίστηκαν προέκυψαν σήμερα.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του αγνοούμενου Μάνου Βρυθιά και τα οστά που εντοπίστηκαν προέκυψαν σήμερα. Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής κ.Τσατσάκης ξεκαθάρισε ότι τα τρία οστά που εντοπίστηκαν δεν ταυτοποιήθηκαν και δεν ανήκουν στο Μάνο Βρυθιά αλλά σε ζώο.   

Η υπόθεση πήρε απροσδόκητη τροπή αργά το βράδυ της Τρίτης. Μετά το θρίλερ της ανεύρεσης οστού του του κάτω άκρου μέσα σε παπούτσι στο λιμάνι του Ηρακλείου, στην προβλήτα 6 στο καρνάγιο, οι αρχές οδηγήθηκαν στην ανεύρεση στη συνέχεια τη Δευτέρα το βράδυ και υπόλοιπου τμήματος του σώματoς του Μάνου Βρυθιά και οστών του στον Μέσα Κατσαμπά, στον αγωγό ομβρίων του ποταμού.

Η αναγνώριση των στοιχείων από την οικογένειά του, οδήγησε στην ταυτοποίηση ότι επρόκειτο για τον Μάνο Βρυθιά, παρότι το κρανίο του δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ ΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΥΘΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ>>ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΥΘΙΑΣ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΝΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΕΥΡΗΜΑ , ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΔΥΤΕΣ

Η ιατροδικαστική εξέταση το βράδυ της Τρίτης απεφάνθη ότι τα τρία αυτά τμήματα οστών δεν ταυτοποιούνται με το πτώμα του Μάνου Βρυθιά. Σήμερα ωστόσο ξεκαθαρίστηκε και ότι τα οστά ανήκουν σε ζώο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ 36ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΝΟΥ ΒΡΥΘΙΑ

Όλα έδειχναν από την πρώτη στιγμή ότι η σορός ανήκει στο Μάνο Βρυθιά που εξαφανίστηκε στις 30 Μαρτίου αφού προσωπικά αντικείμενά του αναγνωρίστηκαν από την οικογένεια. Εφόσον όμως επιβεβαιωθεί και επίσημα ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο άνδρα, θα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα πως οδηγήθηκε στο θάνατο.

Στη γλίστρα της προβλήτας 6  του λιμένος Ηρακλείου, το μεσημέρι της Δευτερας μετέβησαν στελέχη του Λιμεναρχείου και της ΕΜΑΚ  καθώς και ιδιώτες δύτες οι οποίοι μετά από κατάδυση και έρευνα που πραγματοποίησαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, εντόπισαν 13 οστά και ένα μαύρο τσαντάκι μέσης το οποίο περιείχε την αστυνομική ταυτότητα του 36χρονου Μάνου Βρυθιά που αγνοείται.  

Το απόγευμα της Δευτέρας στήθηκε  επιχείρηση από την 3η ΕΜΑΚ, το Τμήμα Ασφαλείας της ελληνικής αστυνομίας, προκειμένου να ανασυρθεί από το ρέμα το πτώμα που είχε εντοπιστεί΄.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης  

φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια