Κρήτη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Υπόθεση Βρυθιά: Απροσδόκητη τροπή, τι λέει η ιατροδικαστική εκτίμηση

Νέες πτυχές δίνουν διαστάσεις θρίλερ γύρω από την υπόθεση της ανεύρεσης των οστών του άτυχου Μάνου Βρυθιά.

Απροσδόκητη τροπή πήρε αργά το βράδυ της Τρίτης η υπόθεση της ανεύρεσης των οστών του άτυχου Μάνου Βρυθιά. Μετά το θρίλερ της ανεύρεσης οστού του κάτω άκρου μέσα σε παπούτσι στο λιμάνι του Ηρακλείου, στην προβλήτα 6 στο καρνάγιο που οδήγησε στην ανεύρεση στη συνέχεια τη Δευτέρα το βράδυ και υπόλοιπου τμήματος του σώματός του και οστών του στον Μέσα Κατσαμπά, στον αγωγό ομβρίων του ποταμού.

Η ιατροδικαστική έρευνα αλλά και η αναγνώριση των στοιχείων από την οικογένειά του, οδήγησε στην ταυτοποίηση ότι επρόκειτο για τον Μάνο Βρυθιά, παρότι το κρανίο του δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί. Ωστόσο μία νέα πτυχή δίνει διαστάσεις θρίλερ πάνω στο ίδιο το θρίλερ της ανεύρεσης του νεκρού Μάνου Βρυθιά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΥΘΙΑΣ: ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΘΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΝΟ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του neakriti.gr οι δύτες που ανέσυραν το κάτω άκρο με το παπούτσι στην προβλήτα 6, λίγη ώρα αργότερα είχαν ανασύρει και το τσαντάκι του άτυχου Βρυθιά, αλλά και τρία ακόμη μικρά τμήματα οστών.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΕΥΡΗΜΑ, ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΔΥΤΕΣ

 Η ιατροδικαστική εξέταση το βράδυ της Τρίτης απεφάνθη ότι τα τρία αυτά τμήματα οστών είναι μέλη άλλου σώματος και πάντως δεν ταυτοποιούνται με το πτώμα του Μάνου Βρυθιά.

Η πληροφορία έσκασε σα βόμβα στις Διωκτικές Αρχές την ώρα που έκλειναν το φάκελο της υπόθεσης Βρυθιά, καθώς τώρα καλούνται να αναζητήσουν νέα στοιχεία, με τα ελάχιστα δεδομένα που τους δίνουν τα τρία αυτά «ορφανά» οστά, που ανήκουν σε κάποιο άλλο άτομο.  

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ 36ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΝΟΥ ΒΡΥΘΙΑ

Όλα έδειχναν από την πρώτη στιγμή ότι η σορός ανήκει στο Μάνο Βρυθιά που εξαφανίστηκε στις 30 Μαρτίου αφού προσωπικά αντικείμενά του αναγνωρίστηκαν από την οικογένεια. Εφόσον όμως επιβεβαιωθεί και επίσημα ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο άνδρα, θα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα πώς οδηγήθηκε στο θάνατο.

Στη γλίστρα της προβλήτας 6  του λιμένος Ηρακλείου, το μεσημέρι της Δευτερας μετέβησαν στελέχη του Λιμεναρχείου και της ΕΜΑΚ  καθώς και ιδιώτες δύτες οι οποίοι μετά από κατάδυση και έρευνα που πραγματοποίησαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, εντόπισαν 13 οστά και ένα μαύρο τσαντάκι μέσης το οποίο περιείχε την αστυνομική ταυτότητα του 36χρονου Μάνου Βρυθιά που αγνοείται.  

Το απόγευμα της Δευτέρας στήθηκε  επιχείρηση από την 3η ΕΜΑΚ, το Τμήμα Ασφαλείας της ελληνικής αστυνομίας, προκειμένου να ανασυρθεί από το ρέμα το πτώμα που είχε εντοπιστεί΄.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σαχίνης  

φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια