Κρήτη

Γ.Βρυθιάς: Θέλω να τελειώνουμε και να θάψουμε το Μάνο

Συγκλονισμένος ο Γιάννης Βρυθιάς μιλάει για τον αδερφό του και αυτό που απασχολεί πλέον την οικογένεια του.

Για δύο και παραπάνω μήνες, από τα Ιωάννινα όπου και διαμένει ο Γιάννης, αδερφός του άτυχου 36χρονου Μάνου Βρυθιά, περίμενε με αγωνία να χτυπήσει το τηλέφωνο του και να ακούσει μία ευχάριστη είδηση για τον αγνοούμενο αδερφό του.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΑΡΔΗΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΡΥΘΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

Και μπορεί το τηλέφωνο στα Ιωάννινα να χτύπησε το βράδυ της Δευτέρας, ωστόσο τα νέα που άκουσε κάθε άλλο παρά ευχάριστα ήταν.

Καθώς στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, η οικογένεια του από το Ηράκλειο, συντετριμμένη, βυθισμένη στο πένθος και την οδύνη, ελάχιστη ώρα από τότε που αναγνώρισε ρούχα και παπούτσια του δικού της ανθρώπου, ενημέρωνε το Γιάννη για την φριχτή εξέλιξη της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον 36χρονο αδερφό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΕΥΡΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

"Πήρα το αεροπλάνο και έφθασα Κρήτη για να βρεθώ άμεσα δίπλα στους δικούς μου. Σε καμία περίπτωση δεν περιμέναμε να ακούσουμε δυσάρεστα νέα, είχαμε ελπίδα για τον αδερφό μου και ουδέποτε είχε πάει το μυαλό μου σε μία τέτοια τραγική εξέλιξη," δηλώνει συντετριμμένος ο Γιάννης Βρυθιάς στο neakriti.gr μην μπορώντας και ο ίδιος να συνειδητοποιήσει ότι στα 36 του ο αδερφός του Μάνος , δεν θα ήταν πλέον μαζί τους φεύγοντας για το δικό του μοναχικό ταξίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ 36ΧΡΟΝΟΥ ΜΑΝΟΥ ΒΡΥΘΙΑ

Και ενώ το μακάβριο θρίλερ που εκτυλίσσεται από χθες Δευτέρα τόσο στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου συνεχίζονται οι έρευνες, όσο και στο ρέμα του Κατσαμπά όπου εντοπίστηκαν τμήματα σκελετού που όπως όλα δείχνουν ανήκουν στον 36χρονο αγνοούμενο Μάνο Βριθιά, η οικογένεια περιμένει τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης τα οποία και θα πιστοποιούν ότι τα ευρήματα που έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί ανήκουν στον Μάνο.

"Σήμερα ενημέρωσαν την μητέρα μου ότι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα θα χρειαστεί ίσως να περιμένουμε αρκετές μέρες και αυτό δεν αντέχεται. Αυτό που επιθυμούμε είναι να τελειώνουμε με όλα αυτά και να μας αφήσουν να θάψουμε τον αδερφό μου,"αναφέρει συγκλονισμένος ο Γιάννης που πλέον μαζί με την οικογένεια του καλούνται να επιδείξουν εκτός των άλλων και υπομονή μέχρι την επίσημη ενημέρωση από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Όλα έδειχναν από την πρώτη στιγμή ότι η σορός ανήκει στο Μάνο Βρυθιά που εξαφανίστηκε στις 30 Μαρτίου αφού προσωπικά αντικείμενά του αναγνωρίστηκαν από την οικογένεια. Εφόσον όμως επιβεβαιωθεί και επίσημα ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο άνδρα, θα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα πως οδηγήθηκε στο θάνατο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΕΥΡΗΜΑ , ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΔΥΤΕΣ

Στη γλίστρα της προβλήτας 6 του λιμένα Ηρακλείου μετέβησαν στελέχη του Λιμεναρχείου και της ΕΜΑΚ  καθώς και ιδιώτες δύτες οι οποίοι μετά από κατάδυση και έρευνα που πραγματοποίησαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, εντόπισαν 13 οστά και ένα μαύρο τσαντάκι μέσης το οποίο περιείχε την αστυνομική ταυτότητα του 36χρονου Μάνου Βρυθιά που αγνοείται.  

Το απόγευμα της Δευτέρας στήθηκε  επιχείρηση από την 3η ΕΜΑΚ, το Τμήμα Ασφαλείας της ελληνικής αστυνομίας, προκειμένου να ανασυρθεί από το ρέμα το πτώμα που είχε εντοπιστεί΄.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια