default-image

Μετά το μακάβριο εύρημα, νέες έρευνες από δύτες

Κρήτη
Μετά το μακάβριο εύρημα, νέες έρευνες από δύτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες έρευνες έγιναν και σήμερα στην προβλήτα όπου εντοπίστηκε  μακάβριο εύρημα και σε άλλα σημεία, καθώς οι ιδιώτες δύτες με τους οποίους συνεργάζεται το Λιμεναρχείου Ηρακλείου αναζητούν κι άλλα οστά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην υπόθεση του Μάνου Βρυθιά. Μετά τον εντοπισμό ενός οστού ποδιού και ενός παπουτσιού στην προβλήτα 6 του λιμένα Ηρακλείου και μιας ανθρώπινης σορού στο μέσα Κατσαμπά, όπως έγραψε το neakriti.gr,η υπόθεση δεν έχει κλείσει καθώς αναζητούνται απαντήσεις.

Όλα έδειχναν από την πρώτη στιγμή ότι η σορός ανήκει στο Μάνο Βρυθιά που εξαφανίστηκε στις 30 Μαρτίου αφού προσωπικά αντικείμενά του αναγνωρίστηκαν από την οικογένεια. Εφόσον όμως επιβεβαιωθεί και επίσημα ότι πρόκειται για τον αγνοούμενο άνδρα, θα πρέπει να απαντηθεί και το ερώτημα πως οδηγήθηκε στο θάνατο.

Έρευνα από δύτες

Σύμφωνα με το λιμενάρχη Ηρακλείου κ.Δουβή που μίλησε στο neakriti.gr «οι έρευνες συνεχίστηκαν  και σήμερα από δύο δύτες ωστόσο μέχρι το μεσημέρι δεν υπήρξαν ευρήματα. Οι συνθήκες όμως είναι πολύ δύσκολες και το νερό πολύ θολό ,αφού οι δύτες δεν βλέπουν ούτε τα χέρια τους. Ψάχνουμε για οποιοδήποτε στοιχείο και μάλιστα θα μπορούσαν να βρεθεί κάτι πολύ μακριά λόγω της πίεσης του νερού καθώς και τα οστά που έχουμε εντοπίσει βρέθηκαν 50 μέτρα μακριά από την προβλήτα».

Βρέθηκαν 13 οστά

Υπενθυμίζεται ότι στη γλίστρα της προβλήτας 6 του λιμένα Ηρακλείου μετέβησαν στελέχη του Λιμεναρχείου και της ΕΜΑΚ  καθώς και ιδιώτες δύτες οι οποίοι μετά από κατάδυση και έρευνα που πραγματοποίησαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, εντόπισαν 13 οστά και ένα μαύρο τσαντάκι μέσης το οποίο περιείχε την αστυνομική ταυτότητα του 36χρονου Μάνου Βρυθιά που αγνοείται.  

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΜΑΝΟΥ ΒΡΥΘΙΑ

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΠΩΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΣΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΒΡΥΘΙΑ;

Tα οστά παραδίδονται από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Επιστημών και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ηρακλείου για εξέταση και σύγκριση με εκείνα που βρέθηκαν στην περιοχή του Κατσαμπά, για τα οποία προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News