default-image

Πώς οδηγήθηκαν οι αρχές στο πτώμα του Μάνου Βρυθιά;

Κρήτη
Πώς οδηγήθηκαν οι αρχές στο πτώμα του Μάνου Βρυθιά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον πλέον τραγικό τρόπο ολοκληρώθηκε - όπως όλα δείχνουν - το "σίριαλ" της εξαφάνισης του 36χρονου Ηρακλειώτη, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν ξαφνικά στις 30 του περασμένου Μαρτίου.

Έπειτα από ένα μακάβριο θρίλερ, το οποίο ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στο λιμάνι του Ηρακλείου και ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην περιοχή του Κατσαμπά, οι Αρχές εντόπισαν μέσα σε αγωγό ομβρίων, στην κοίτη ρέματος, μια ανθρώπινη σορό, που βρισκόταν σε αποσύνθεση και η οποία - όπως καταμαρτυρούν όλα τα στοιχεία - ανήκει στον άτυχο 36χρονο.

Όλα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, στην προβλήτα 6 του λιμένα του Ηρακλείου. Εκεί υπάλληλος εταιρείας φύλαξης, η οποία εκείνη την ώρα είχε βάρδια, αντίκρισε σοκαρισμένη ένα κομμάτι από ανθρώπινο πόδι. Όπως ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" η υπάλληλος, είδε ένα «παπούτσι με πόδι μέσα σ' αυτό».

«Σοκαρίστηκα, και η πρώτη μου κίνηση ήταν να ενημερώσω το Λιμεναρχείο, άνδρες του οποίου έφτασαν κατευθείαν», δήλωσε χαρακτηριστικά στη "Νέα Κρήτη" η υπάλληλος.

Όπως επιβεβαίωσε, εξάλλου, νωρίς κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στη "Νέα Κρήτη" και ο κεντρικός λιμενάρχης Ηρακλείου Ευθύμιος Δουβής, «βρέθηκε ένα τμήμα σκελετού. Συγκεκριμένα, φαίνεται για οστό ποδιού, το οποίο στην απόληξή του έχει κάλτσα και παπούτσι».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΜΑΝΟΥ ΒΡΥΘΙΑ

Όπως είναι λογικό, μετά την εξέλιξη αυτή, σήμανε άμεσα συναγερμός στις Αρχές, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο και απέκλεισαν την περιοχή. Οι άνδρες του Λιμενικού, που έφτασαν στην προβλήτα 6, ξεκίνησαν να αναζητούν ανάμεσα σε σκουπίδια και καλάμια ευρήματα, τα οποία πιθανώς να συνδέονταν με το μακάβριο εύρημα.

 

Εξάλλου, πλωτό σκάφος ξεκίνησε τη διερεύνηση της επιφάνειας της θάλασσας στο χώρο του λιμανιού, ενώ λίγα λεπτά αργότερα άρχισε σχετική έρευνα και από ιδιώτη δύτη.

Οι έρευνες του τελευταίου απέδωσαν όντως καρπούς: Ο δύτης εντόπισε και ανέσυρε από το βυθό και άλλα οστά, τα οποία μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε διευκρινιστεί αν είναι ανθρώπινα και ανήκουν στο ίδιο πτώμα. Ωστόσο, ανασύρθηκε από το βυθό κι ένα μαύρο ανδρικό τσαντάκι, στο εσωτερικό του οποίου φαίνεται ότι βρέθηκαν προσωπικά έγγραφα του άτυχου 36χρονου.

Πώς οδηγήθηκαν, ωστόσο, οι Αρχές στο ρέμα του Κατσαμπά και εντέλει στον ανθρώπινο σκελετό, που, όπως όλα δείχνουν, ανήκει στον άτυχο Μάνο Βρυθιά;

Στο σημείο όπου εντοπίστηκαν τα ανθρώπινα απομεινάρια στην προβλήτα 6 καταλήγει αγωγός, ο οποίος μεταφέρει τα όμβρια ύδατα από το ρέμα του Κατσαμπά στη θάλασσα. Γρήγορα, λοιπόν, ζητήθηκε η συνδρομή όλων των συναρμόδιων Αρχών, προκειμένου να ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα κατά μήκους του ρέματος και εντός του κλειστού αγωγού.

Κλιμάκια της 3ης ΕΜΑΚ και φυσικά της ΕΛ.ΑΣ. έσπευσαν στην κοίτη του ρέματος, που ξεκινά πίσω από το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, στην περιοχή του Μέσα Κατσαμπά, πλησίον της λεωφόρου Στέλιου Καζαντζίδη.

Όπως ανέφερε σε ζωντανή σύνδεση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της "ΚΡΗΤΗ TV" - η οποία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην "καρδιά" της εξέλιξης των γεγονότων στον Κατσαμπά - ο υποδιοικητής της 3ης ΕΜΑΚ, Σταύρος Καλογιαννάκης, άνδρες της Μονάδας βούτηξαν στο ρέμα και ξεκίνησαν να αναζητούν ευρήματα που να συνδέονται με το τμήμα του ποδιού που εντοπίστηκε νωρίτερα χθες στο λιμάνι.

Το άψυχο σώμα, το οποίο - όπως φανερώνουν όλα τα υπάρχοντα στοιχεία - ανήκει στον 36χρονο Μάνο Βρυθιά, βρέθηκε τελικά νωρίς χθες το βράδυ σε κατάσταση αποσύνθεσης, εντός του κλειστού αγωγού, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων μακριά από το ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, στον Κατσαμπά.

Εξάλλου, η πρώτη - ανεπίσημη - επιβεβαίωση της ταυτότητας του νεκρού ήρθε από τον ίδιο τον υποδιοικητή της 3ης ΕΜΑΚ, ο οποίος αποκάλυψε στο δημοσιογράφο Λευτέρη Κουμαντάκη ότι μέλη της οικογένειας του Μάνου Βρυθιά - που είχαν στο μεταξύ σπεύσει στο σημείο - αναγνώρισαν τμήματα των ρούχων και των υποδημάτων που έφερε η σορός που εντοπίστηκε.

Ωστόσο, η ταυτοποίηση του νεκρού ήρθε με τον πλέον τραγικό τρόπο, από τους ίδιους τους συγγενείς του 36χρονου, οι οποίοι αντίκρισαν το πτώμα: Ακολούθησαν σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία, με τη μάνα του άτυχου άνδρα να ξεσπά σ' ένα σπαρακτικό μοιρολόι. Την ίδια ώρα, φίλοι της οικογένειας του Μάνου Βρυθιά έσπευσαν να συμπαρασταθούν ψυχολογικά στην οικογένεια, στις δύσκολες στιγμές που βιώνει...

Απαντήσεις στα υπόλοιπα ερωτήματα που σχετίζονται με τη σορό που εντοπίστηκε χθες, όπως το πώς βρέθηκε μέσα στον αγωγό, αλλά και ποιες ήταν οι αιτίες που προκάλεσαν το θάνατο του ατόμου στο οποίο ανήκει το πτώμα, αναμένεται να δοθούν μέσα στο επόμενο διάστημα από τις αρμόδιες ιατροδικαστικές και αστυνομικές Αρχές.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News