default-image

Το Ηράκλειο ενισχύεται με υφασμάτινες σακούλες

Κρήτη
Το Ηράκλειο ενισχύεται με υφασμάτινες σακούλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μία σειρά δράσεων θα γιορτάσει το Ηράκλειο την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερα, την Τρίτη 6 Ιουνίου, από τις 11:00 το πρωί, το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου μοιράζει στο αίθριο της Λότζια, υφασμάτινες τσάντες, με σκοπό τη χρήση τους στις καθημερινές αγορές αντί των πλαστικών, με σκοπό την άμεση μείωση της κατανάλωσης της λεπτής πλαστικής σακούλας.

Παράλληλα θα παρουσιαστούν ζωγραφιές μαθητών γυμνασίου με θέμα το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή.

Θα γίνει έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, με θέμα  προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA 2000 της Κρήτης και προβολή ντοκιμαντέρ  με τίτλο «NATURA 2000 - Ζωή για Όλους».

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί συμβολικός φωτισμός του Δημαρχείου.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων θα γίνουν εργασίες εξωραϊσμού του πρώην καρτοδρομίου στην Νέα Αλικαρνασσό από την εθελοντική ομάδα ΖωΔρω, την Πέμπτη 08/06/2017.

Όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Πέτρος Ινιωτάκης «Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντικός για τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς αφορά στην παγκόσμια ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, δράση και στη γενική αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης πολιτών και φορέων  με σκοπό τη συντήρηση, βελτίωση και προστασία του περιβάλλοντος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News