default-image

Δραματικός επίλογος στην υπόθεση του αγνοούμενου Μάνου Βρυθιά

Κρήτη
Δραματικός επίλογος στην υπόθεση του αγνοούμενου Μάνου Βρυθιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον 36χρονο Μάνο Βρυθιά, ο οποίος αγνοείτο εδώ και δύο μήνες περίπου ανήκει το πτώμα που βρέθηκε αργά το απόγευμα στον Μέσα Κατσαμπά, σύμφωνα με την ταυτοποίηση και την επιβεβαίωση από την οικογένεια του νεαρού άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια του αγνοούμενου από την περιοχή αναγνώρισε τα ρούχα και τα παπούτσια του αγνοούμενου άνδρα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΕΥΡΗΜΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 36ΧΡΟΝΟ ΜΑΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ

Όλα τα έως τώρα στοιχεία τόσο της αναγνώρισης προσωπικών αντικειμένων του 36χρονου όσο και του δράματος που εξελίχθηκε στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Μέσα Κατσαμπά (πλησίον Λεωφ. Στέλιου Καζαντζίδη), με το μοιρολόι της μάνας συνηγορούν στο ότι τα ανθρώπινα απομεινάρια που βρέθηκαν στο ρέμα, ανήκουν στο γιο της.

Νωρίτερα στήθηκε μία τεράστια επιχείρηση από την 3η ΕΜΑΚ, το Τμήμα Ασφαλείας της ελληνικής αστυνομίας, προκειμένου να ανασυρθεί από το ρέμα το πτώμα το οποίο εντοπίστηκε έπειτα και από τα πρώτα μακάβρια ευρήματα που βρέθηκαν στον προβλήτα έξι του λιμανιού.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΜΑΝΟ;

Μακάβριο εύρημα στο λιμάνι

Μπροστά σε ένα άλλο εύρημα βρέθηκαν οι λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου το μεσημέρι της Δευτέρας και κατόπιν τηλεφωνήματος στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου από εργαζόμενη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης για εντοπισμό οστού.

Το εύρημα σύμφωνα με τις πληροφορίες εντοπίστηκε στη γλίστρα της προβλήτας 6 στην περιοχή του Καρνάγιου. Πρόκειται για τμήμα ανθρώπινου μέλους και ειδικότερα για το κάτω άκρο, προφανώς σε κατάσταση αποσύνθεσης αλλά μέσα σε ένα παπούτσι.

Επίσης νωρίς το απόγευμα εντοπίστηκε από τους δύτες ένα τσαντάκι με προσωπικά αντικείμενα, καθώς κι άλλα οστά.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο neakriti.gr ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Δουβής: «Οι λιμενικές Αρχές εντόπισαν οστό ποδιού από το γόνατο και κάτω με την κατάληξή του μέσα σε μία κάλτσα αριστερού αθλητικού παπουτσιού, νούμερο 44».

Ξεκίνησε αμέσως επιφανειακή έρευνα στη θαλάσσια περιοχή του Λιμένος με αρνητικά όμως αποτελέσματα, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε και υποβρύχια αυτοψία από δύτη.

Αν και αρχικά υπήρξε η εκτίμηση ότι στο σημείο θα πήγαινε ιατροδικαστής τελικά ζητήθηκε να μεταφερθεί το οστό στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κρήτης στο ΠΑΓΝΗ.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Ηρακλείου αναμένοντας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης.

Αυτό που προβλημάτιζε τις Αρχές ήταν ότι το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε σε περιοχή εκβολής λυμάτων από όμβριο αγωγό που συνδέεται με το ρέμα του Κατσαμπά.

Από νωρίς προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν εάν ο εντοπισμός του, εντός του λιμανιού προέρχεται από το ρέμα του Κατσαμπά ή από το βόρειο θαλάσσιο μέτωπο που όμως είναι δυσκολότερο να έχει εισέλθει από την θάλασσα στο σημείο που εντοπίστηκε.

 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης - Βάλια Μπούη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News