Κρήτη

ΠΑΓΝΗ: Διαμαρτύρονται για Μονάδα Διάλυσης Φαρμάκων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, για την τοποθέτηση τεχνολόγου στη Μονάδα Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, με επιτυχία, η 2ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα εργαστήρια του ΠαΓΝΗ, προκειμένου να δηλώσουν μαζικά την αντίθεση τους στην απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να μετακινήσει συμβασιούχο τεχνολόγο ιατρικών εργαστηρίων του ΟΑΕΔ, στη Κεντρική Μονάδα Διάλυσης Κυτταροστατικών Φαρμάκων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, σε θέση δηλαδή εντελώς ξένη προς τα καθήκοντα και την εκπαίδευση των συναδέλφων τεχνολόγων-παρασκευαστών. Η διαμαρτυρία συνεχίσθηκε στα γραφεία της διοίκησης με το σύνολο των συναδέλφων να είναι παρόντες και έχοντας τη συμπαράσταση του Δ.Σ του σωματείου του ΠαΓΝΗ.

Η διοίκηση όφειλε από το 2012 που λειτουργεί η συγκεκριμένη μονάδα, να την εντάξει στον οργανισμό του νοσοκομείου και να προσλάβει το προβλεπόμενο προσωπικό από τη νομοθεσία για τη στελέχωση της εξειδικευμένης μονάδας. Στη χθεσινή κινητοποίηση, ο διοικητής επιχείρησε να παρουσιάσει την μετακίνηση σαν προσωρινή κατάσταση.

Ομολόγησε ότι δεν θα περιλαμβάνει μόνο τους τεχνολόγους αλλά θα είναι πάγια τακτική χρήσης του διευθυντικού δικαιώματος για αλλαγή ειδικότητας όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου και επιχείρησε να αμφισβητήσει τόσο τη κείμενη νομοθεσία όσο και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να παίρνονται από πλευράς εργοδότη και που προβλέπονται από μια σειρά επιστημονικών πρωτοκόλλων.

Επιχείρησε ταυτόχρονα να καθησυχάσει τους εργαζόμενους με γενικόλογες και αόριστες υποσχέσεις, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις όσον αφορά το φλέγον θέμα της υποστελέχωσης που είναι και η αιτία της συγκεκριμένης κατάστασης.

Από πλευράς διοίκησης του σωματείου και εργαζομένων καταγγέλθηκε η κατάσταση που επικρατεί στη μονάδα τόσο σε σχέση με το προσωπικό όσο και με την ακαταλληλότητα του χώρου.  Επίσης, τονίστηκε η απουσία γιατρού εργασίας -κάτι που σε τελική ανάλυση αφορά ολόκληρο το νοσοκομείο.

Καταλήγοντας έγινε ξεκάθαρο ότι θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε να ανακληθεί η παρούσα απόφαση της διοίκησης, η Μονάδα Διάλυσης να ενταχτεί στον οργανισμό του νοσοκομείου και να λειτουργήσει σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές και τα στάνταρ που υπάρχουν χωρίς να θίγονται βασικά δικαιώματα των εργαζομένων και κυρίως χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους.

Για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε ότι λογικές ιδιωτικοποίησης, που απαιτούν φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους και υψηλής ποιότητας υγεία-πρόνοια, απλούστατα δεν συμβαδίζουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια