Κρήτη

Πρόστιμο 400 ευρώ σε καταστηματάρχη για την... καρέκλα

Δεν πίστευε στα μάτια του 67χρονος όταν είδε το πρόστιμο το οποίο του «έκοψε» αστυνομικός στην Κρήτη. Πληρώνει «τον κούκο αηδόνι» για μια καρέκλα.

Δεν πίστευε στα μάτια του 67χρονος όταν είδε το πρόστιμο το οποίο του «έκοψε» αστυνομικός στον Άγιο Νικόλαο. Δεν ήταν για παράνομη για στάθμευση αλλά ούτε για μηχανάκι, αλλά πρόστιμο 400 ευρώ για …καρέκλα που είχε τοποθετήσει όπως λέει στο δρόμο έξω από το μαγαζί του που βρίσκεται κοντά στην παραλία.

Μετά την κλήση κάποιοι καταστηματάρχες ξεσηκώθηκαν αλλά η απάντηση που πήραν είναι ότι αυτό προβλέπει ο νόμος.

Η καρέκλα για την οποία θα πληρώσει ο 67χρονος «τον κούκο αηδόνι»

"400 ευρώ για μια καρέκλα"

Όπως τόνισε μιλώντας οργισμένος στο neakriti.gr ο καταστηματάρχης Βασίλης Ανδριανός «είναι δυνατόν να μου βάζουν πρόστιμο 400 ευρώ για μια καρέκλα; Την ίδια στιγμή ήταν δεκάδες μηχανάκια έξω από το μαγαζί και έπρεπε να περάσεις "πάνω" από τα δίκυκλα για να μπεις στο κατάστημα. Αυτούς όμως δεν τους γράψανε. Με ρωτάνε αν εγώ έχω κάνει σεφτέ εδώ και μέρες; Μου κόβουν πρόστιμο για μια καρέκλα ενώ δεν υπάρχει σήμα απαγόρευσης, ούτε κλείνω ράμπα».

Ο καταστηματάρχης παραδέχεται ότι είχε δεχτεί και στο παρελθόν προειδοποίηση από την υπηρεσία να απομακρύνει την καρέκλα αλλά εξηγεί ότι την άφησε στο σημείο για να ξεκουράζεται στη διάρκεια της ημέρας.

Αμέσως μετά την επιβολή του τσουχτερού προστίμου ο  67χρονος όπως υποστηρίζει διαμαρτυρήθηκε στην Τροχαία όπου όμως και πάλι η απάντησή που πήρε είναι ότι αυτό προβλέπει ο νόμος.

Το επίμαχο πρόστιμο 400 ευρώ

«Έγιναν συστάσεις»  λέει η αστυνομία

Η αστυνομία από την πλευρά της απαντά ότι το πρόστιμο αφοράς την κατάληψη οδοστρώματος και έγινε στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη και πάντα σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου.  Όπως τονίζεται είχε γίνει σύσταση στους καταστηματάρχες να απομακρύνουν από το οδόστρωμα καρέκλες και γλάστρες που πολλοί χρησιμοποιούν για να διασφαλίσουν θέση στάθμευσης ή ελεύθερο χώρο και για όσους δεν συμμορφώθηκαν υπήρξαν πρόστιμα.

«Βροχή» τα πρόστιμα

Πάντως όπως ενημερώθηκε ο 67χρονος που δέχτηκε το πρόστιμο, εάν πληρώσει άμεσα τα 400 ευρώ όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις, μειώνεται στο μισό το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει. Το γεγονός πάντως έχει αναστατώσει τους καταστηματάρχες καθώς πολλοί θα πληρώσουν «τον κούκο αηδόνι» επειδή άφησαν αντικείμενα στο οδόστρωμα.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια