default-image

Το παρασκήνιο της πιο ρομαντικής πρότασης γάμου στο Ενυδρείο

Κρήτη
Το παρασκήνιο της πιο ρομαντικής πρότασης γάμου στο Ενυδρείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και εκεί που μια Ηρακλειώτισσα περνούσε με την παρέα της μπροστά από μια δεξαμενή του Κρητικού Ενυδρείου στις Γούρνες την περασμένη Κυριακή, ο φτερωτός Θεός του έρωτα, πονηρούλης και απρόβλεπτος, όπως πάντα, είδε να παίρνουν σάρκα και οστά οι... κόποι του.

Έκπληκτη η κοπέλα είδε ένα δύτη να εμφανίζεται μπροστά της από το τζάμι της δεξαμενής και να ξεδιπλώνει ένα πανό με το μήνυμα «Χρυσούλι μου, πριγκίπισσα της ζωής μου θέλω να σε κάνω και μια παραμυθένια ζωή να σου χαρίσω... Εσύ θέλεις;».

Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή εμφανίστηκε από το πουθενά ο μέλλοντας γαμπρός, κρατώντας το δαχτυλίδι και ακολουθώντας πιστά το έθιμο, να γονατίζει και να το προσφέρει στην αγαπημένη του, που δακρυσμένη από συγκίνηση και τρισευτυχισμένη έπεσε στην αγκαλιά του και είπε το μεγάλο «ναι», υπό τα χειροκροτήματα του κόσμου που επισκέπτονταν εκείνη τη στιγμή το "Θαλασσόκοσμο".

Επρόκειτο για το αποτέλεσμα της πιο ερωτικής... συνωμοσίας που έχει στηθεί στο Κρητικό Ενυδρείο, και η οποία οργανώθηκε μεθοδικά, ώστε να γίνει η πλέον αξέχαστη και ρομαντική στιγμή για τη μέλλουσα νύφη.

Συνεργοί στην έκπληξη ήταν, όπως μας εξήγησε ένας από τους αφανείς πρωταγωνιστές του "χάπενινγκ", ο βιολόγος στο Τμήμα Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Φουργιαλάκης, εκτός φυσικά από το γαμπρό, η αδερφή του, η οποία προσκάλεσε την παρέα της και εκείνη της νύφης για μια κυριακάτικη βόλτα στο μαγευτικό κόσμο του ενυδρείου.

Στο παρασκήνιο, οι άνθρωποι του "Θαλασσόκοσμου" είχαν φροντίσει να προετοιμάσουν το σκηνικό για τη μεγάλη στιγμή, που θα ξεδιπλωνόταν μόλις η νύφη θα περνούσε από τη συγκεκριμένη μεγάλη δεξαμενή. Ο γαμπρός περίμενε κρυμμένος, ο δύτης ανέμενε το σήμα για να εμφανιστεί και φυσικά η παρέα ανυπομονούσε για την... κρίσιμη ώρα.

Ανυποψίαστοι μαζί με τη νύφη ήταν και οι άλλοι επισκέπτες του Ενυδρείου, που υπό τους ήχους ρομαντικής μουσικής που είχαν φροντίσει να ακούγεται από τα μεγάφωνα, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις ο μέλλων γαμπρός έκανε την πρόταση και η νύφη φυσικά την αποδέχτηκε με ενθουσιασμό, κατακλύζοντας με τη λάμψη της ευτυχίας το χώρο.

Τα φλας άστραψαν και τα χαμόγελα έδωσαν μια διαφορετική νότα σε αυτή τη στιγμή, που κανείς δε θα ξεχάσει.

Για ζευγάρι Βρετανών: Το ρομαντικό δείπνο και η πρόταση

Αυτή ήταν η δεύτερη πρόταση γάμου που έχει γίνει με εντυπωσιακό τρόπο στο Ενυδρείο του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, όπως μας εξήγησαν ο διευθυντής του κ. Μιχάλης Παπαδάκης και ο βιολόγος κ. Μιχάλης Φουργιαλάκης. Η πρώτη ήταν δύο χρόνια πριν, όταν ένα ζευγάρι Άγγλων δέχτηκε τα βέλη του φτερωτού θεού Έρωτα και ξεκίνησε τη διαδρομή για την εκκλησία (ή το Δημαρχείο) μέσα στο Ενυδρείο, με μια ξεχωριστή πρόταση γάμου.

Ο γαμπρός είχε κανονίσει ένα ρομαντικό δείπνο μέσα στην υποβλητική ατμόσφαιρα των δεξαμενών του "Θαλασσόκοσμου", υπό τα βλέμματα μόνο των ψαριών και υπό το φως των κεριών και εκεί, πάντα γονατιστός, όπως ορίζει το έθιμο, ζήτησε από την αγαπημένη του να τον παντρευτεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News