default-image

Παλεύει για τη ζωή του ο τουρίστας που έπεσε από τα βράχια

Κρήτη
Παλεύει για τη ζωή του ο τουρίστας που έπεσε από τα βράχια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου ένας 65χρονος Άγγλος τουρίστας, που λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, έπεσε με το κεφάλι από ύψος δύο μέτρων σε παραλία του Μακρύ Γιαλού, καταλήγοντας στα βράχια.

«Η κατάσταση του είναι σοβαρή, με κατάγματα στο κεφάλι και στο σώμα. Από την πρώτη στιγμή που έφθασε από το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, εισήχθη στη ΜΕΘ και θα υποβληθεί σε αξονική τομογραφία», είχε πει στο neakriti.gr ο υποδιοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου κ. Μοσχοβάκης.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο 65ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΕ ΒΡΑΧΙΑ

Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γλεντιού στον Μακρύ Γιαλό Λασιθίου, όταν ο ηλικιωμένος επιστρέφοντας από τον παραλιακό πεζόδρομο στο ξενοδοχείο του με την παρέα του, προσπαθώντας να στηριχτεί με το χέρι του στο κολωνάκι κάποιου φωτιστικού σώματος γλίστρησε, ενώ το κάγκελο της προβλήτας του παραλιακού πεζόδρομου δεν τον συγκράτησε, με αποτέλεσμα να κάνει βουτιά στο κενό, πέφτοντας με το κεφάλι στα βράχια από ύψος δύο περίπου μέτρων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "ΦΟΥΝΤΑΡΕ" ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΣΕ ΒΡΑΧΙΑ, ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ

«Πρόκειται για έναν εξαιρετικό φιλέλληνα Άγγλο τουρίστα, από τους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες του Μακρύ Γιαλού, ο οποίος περνούσε τις διακοπές του στο «Vilea Villa» με τη σύζυγο του. Διασκέδαζε με ένα ζευγάρι Αυστραλών και έναν ακόμη φίλο τους στο μαγαζί μας, όπου είχαμε γλέντι με ζωντανή μουσική και ο κόσμος περνούσε καλά. Γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα και οι πέντε της παρέας, έχοντας καταναλώσει εμφιαλωμένο κρασί, σηκώθηκαν να περπατήσουν στον παραλιακό πεζόδρομο για να γυρίσουν με τα πόδια στο ξενοδοχείο τους.

Ό μεγαλόσωμος Άγγλος τουρίστας, που ζυγίζει 140 κιλά, όπως μου είπε η σύζυγος του και είναι 2 μέτρα ύψος, βρέθηκε στο κενό, όταν ακούμπησε στο κολωνάκι του δημοτικού φωτισμού, και το χέρι του γλίστρησε, με αποτέλεσμα να γύρει το βαρύ σώμα του προς την παραλία, να μην τον συγκρατήσει το χαμηλό κάγκελο και να βρεθεί με το κεφάλι στα βράχια στο σημείο όπου σκάει το κύμα», μας είπε ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μακρύ Γιαλού κ. Φάνης Εικοσιπεντάκης.

«Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι είχε τραυματιστεί ο 65χρονος Άγγλος τουρίστας, κλείσαμε το μαγαζί και τρέξαμε στο σημείο όπου είχε πέσει. Εκεί είχαν κατεβεί οι υπόλοιποι της παρέας του και προσπαθούσαν να τον βοηθήσουν. Καλέσαμε το ΕΚΑΒ, και όταν έφθασαν οι διασώστες από την Ιεράπετρα, αναγκαστήκαμε να καλέσουμε και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να βοηθήσει να ανασυρθεί ο 65χρονος τραυματίας από τα βράχια. Αφού μετά από μεγάλη προσπάθεια προσδέθηκε στο ειδικό φορείο του ΕΚΑΒ, με τη βοήθεια 11 ανδρών συνολικά, καταφέραμε να τον μεταφέρουμε σιγά-σιγά στο ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας και από εκεί στο Βενιζέλειο του Ηρακλείου», προσθέτει ο κ. Φάνης Εικοσιπεντάκης, αυτόπτης μάρτυρας στην περιπέτεια που περνά ένας πραγματικός λάτρης του Λασιθιώτικου Νότου, ο οποίος έλεγε ότι, μετά τις διακοπές του, θα επέστρεφε και πάλι στον Μακρύ Γιαλό, για να αγοράσει ένα καλό σπίτι στην παραλία όπου ονειρευόταν να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του μαζί με τη σύζυγο του.

Αυτό το περιστατικό έχει αναφερθεί και στην Αστυνομία, η οποία για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να αποκλειστεί κάθε άλλη σκέψη για πιθανή εγκληματική ενέργεια, διενεργεί προανάκριση για να διαπιστώσει τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη αυτό το παράξενο ατύχημα.

Στο μεταξύ την ώρα που όλοι είχαν στρέψει την προσοχή τους εκείνη τη νύχτα στην περιπέτεια του 65χρονου Άγγλου τουρίστα, κάποιος «επιτήδειος» κατάφερε να μπεί στην ταβέρνα του κ. Φάνη Εικοσιπεντάκη, αφαιρώντας του 600 ευρώ, χρήματα που δεν είχε προλάβει να πάρει από το ταμείο της επιχείρησης του.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη - Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News