default-image

Γιατί μπήκαν μπάρες και λουκέτα στο ΠΑΓΝΗ;

Κρήτη
Γιατί μπήκαν μπάρες και λουκέτα στο ΠΑΓΝΗ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κατάληψη» στις θέσεις των ΑμεΑ στο ΠΑΓΝΗ έκαναν συχνά 4x4 και κάθε είδους αυτοκίνητα όπως καταγγέλλουν άτομα με αναπηρία . Η αδιαφορία των οδηγών ήταν συχνά ενοχλητική και οι ασθενείς με κινητικά προβλήματα αδυνατούσαν να εξυπηρετηθούν.

Το θέμα προκάλεσε επανειλημμένα οργή αλλά δεν διαφέρει και πολύ από την πραγματικότητα που βιώνουν άτομα με αναπηρία στην Κρήτη.

Έκαναν "κατάληψη"

Όπως σχολίαζαν πολίτες που επισκέπτονται συχνά το νοσοκομείο «ακόμη πιο ενοχλητικό ήταν το γεγονός ότι 8 στις 10 φορές τα αυτοκίνητα που πάρκαραν στο σημείο ήταν τα ίδια και συχνά όχι ΑμεΑ, αλλά οδηγοί που άφηναν εκεί το ΙΧ τους».  

Εδώ και καιρό μπήκαν μπροστά από την κεντρική είσοδο του νοσοκομείου στις θέσεις ΑμεΑ αλυσίδες και λουκέτο. Το θέμα προκάλεσε αρχικά σύγχυση αλλά δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε όσους αναρωτήθηκαν τι είχε συμβεί.

Έχουν διατεθεί τηλεκοντρόλ και πάρκινγκ στα ΑμεΑ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης κ.Βιδάκη«στο σημείο αυτό πάρκαραν συνεχώς 4x4 και αυτοκίνητα που παρανομούσαν. Δεν σέβονταν το χώρο αυτό. Έχει διατεθεί ειδικός χώρος στο ΠΑΓΝΗ για άτομα με αναπηρία. Έχουν διατεθεί τηλεκροντρόλ ώστε οι συνοδοί ασθενών να ανοίγουν τις μπάρες και να παρκάρουν στο σημείο που προβλέπεται για να κάνουν οι ασθενείς τις θεραπείες τους στο νοσοκομείο. Μάλιστα τώρα που κάποιος έσπασε την μπάρα ,προμηθευτήκαμε νέα τηλεκοντρόλ».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου είναι ότι εμποδιζόταν η διέλευση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών.

Σύμφωνα με το διοικητή του ΠΑΝΓΗ κ.Τασσόπουλο «είχε προκληθεί πρόβλημα με τα ασθενοφόρα και την πυροσβεστική. Έχουν ενημερωθεί τα ΑμεΑ να προμηθευτούν  τηλεκοντρόλ και να μπαίνουν στο πάρκινγκ να παρκάρουν» .

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News