default-image

Κόβουν ραντισμένα αμπελόφυλλα από ξένα αμπέλια!

Κρήτη
Κόβουν ραντισμένα αμπελόφυλλα από ξένα αμπέλια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεργεία σε διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου εμφανίζονται τις τελευταίες μέρες να "μπουκάρουν" σε αμπέλια απόντων αμπελουργών και να μαζεύουν φύλλα, με σκοπό, φυσικά, το εμπόριο στις λαϊκές αγορές, όπως μπορεί κανείς να υποψιαστεί και να καταλάβει.

Εκτός του ότι είναι απαράδεκτο να μπαίνει κάποιος στο αμπέλι του άλλου και να μαζεύει φύλλα, όχι για να φάει, αλλά για να πουλήσει, υπάρχει ένα άλλο σοβαρότερο ζήτημα, σύμφωνα με ανθρώπους που επικοινώνησαν χθες με την εφημερίδα μας. «Τα φύλλα σε ένα μεγάλο ποσοστό αμπελιών μπορεί να είναι ψεκασμένα. Κι αυτό διότι, λόγω των συνεχόμενων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, οι παραγωγοί ψεκάζουν πολύ συχνά τα αμπέλια τους».

Παρακαλώ να ληφθεί σοβαρά υπόψη η καταγγελία αυτή από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες και κυρίως από τους ίδιους τους καταναλωτές που θα βρεθούν σήμερα στις λαϊκές αγορές. Να μην αγοράζουν φύλλα όταν δε θα ξέρουν τον παραγωγό και δε θα είναι σίγουροι (με αποδείξεις και όχι με ενδείξεις) πως πρόκειται για βιολογικά αμπελόφυλλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News